<p>Henry van Wanrooy trainer WEC uit Wijbosch&nbsp;</p>

Henry van Wanrooy trainer WEC uit Wijbosch 

(Foto: )

4F: Druk programma voor VOW, WEC en Boskant deze week

  •   keer gelezen   Voetbal

Eigenlijk had de KNVB afgelopen zondag gepland als Beker/Inhaal. Maar door het alsmaar uitdijende corona wijzigde deze plannen. Om die reden is er wat voetbalwerk bijgekomen. VOW en Boskant bekeren en spelen competitie deze week waar WEC met 5-1 onderuit ging bij Tivoli in Eindhoven. Belangrijk is de fitheid van de groep die winst of verlies gaan bepalen. Voor VOW ligt er een leuk bekerduel in het verschiet. Naar Zijtaart komt grote broer UDI’19. VOW dat ooit een banenschil was de voor de toen nog Hoofdklasser JVC Cuijk. 

Door: Peter Kuijpers

Avesteyn kan nog net niet vanuit een leunstoel de boel monitoren, maar heeft niet de zwaarste tegenstander. Nou ja, ELI is wel een voetballende ploeg met toch niet de geringste namen, maar echt tegen de kist aan schoppen doet de ploeg uit Lieshout (nog) niet. Met de voeten nat staat deze ploeg eigenlijk veel te laag in het linkerrijtje. Trainer Hugo van de Sanden is op zijn hoede en waakzaam zoals een trainer betaamt voor valse euforie: “ELI is een prima elftal. Afgelopen zondag spelen ze gelijk tegen DOSL en missen ze nog een penalty. Dat zegt genoeg want ook DOSL is een prima elftal. ELI staat op dit moment te laag op de ranglijst. Die gaan echt nog wel flink stijgen. Hopelijk is dat niet aankomend weekend. Dat er geen publiek mag komen kijken is heel vervelend niet alleen vanwege de support maar ook voor de omzet in de kantine. We hadden een mooi feestje na de wedstrijd geregeld en ook ELI zou hierbij zijn maar dat kan helaas geen doorgang vinden. Als je bovenaan staat is er altijd druk. Wij moeten natuurlijk winnen om mee te doen om de prijzen. Wij kijken zelf altijd van wedstrijd naar wedstrijd. Nu ook. We zijn op onze hoede aankomende zondag. ELI heeft een goed voetballend elftal met de nodige ervaring. Van onderschatting zal geen sprake zijn. Wij moeten ons eigen spel spelen en van daaruit kansen creëren. Hopelijk blijven de punten dan in Dinther”, prima teksten van Avesteyn trainer Hugo van de Sande koploper in de vierde klasse F.

Tivoli - WEC en Woenselse Boys – WEC
Maar liefst twee wedstrijden voor de ploeg uit Wijbosch deze week. Voor de jonge en frêle ploeg van trainer Henry van Wanrooy een belangrijke week. Twee teams die hij vooraf woog als teams waar WEC de punten tegen moet harken. In Eindhoven was Woenselse Boys na rust snel klaar met WEC en won met 5-1. Alle hoop is gevestigd op het uitduel bij Tivoli. Een ploeg die er ouderwets tegenaan kan kletsen. Voor het fysiek wat mindere WEC nog een hele kluif. Om 14.30 uur wordt er in Eindhoven afgetrapt. 

DVS – Boskant en Boskant – Constantia (beker)
Trainer Peter van der Heijden van Boskant genoot van zijn vrij weekend: “Ik ben het weekend inderdaad goed doorgekomen. Ik verveel me nooit. Een vrije zondag is voor mijn vrouw natuurlijk ook wel eens fijn. Ook heb ik de spelers een vrij weekend gegeven. Ik vind het belangrijk dat ze ook eens een keer wat anders kunnen gaan doen. Maar het gaat weer beginnen. Spelen zonder publiek is nooit fijn, maar erger vind ik het voor de supporters voor wie de wedstrijden een zondag uitje is. Voor deze mensen vind ik het erg vervelend. Ik heb geen echte mening over het spelen zonder publiek. Ik ga er vanuit dat onze overheid de juiste keuzes maakt.” Hondstrouw en correct gesproken, maar nu komende zondag naar DVS. Van der Heijden vervolgt: “Een tegenstander waar ik niet zo veel van weet. Maar ik ga toch meestal van ons eigen uit. We krabbelen heel langzaam uit de blessuregolf maar as zondag zullen er toch nog een paar niet bij zijn. En dat is jammer maar daar heb je altijd mee te maken in een lopend seizoen. We gaan er alles aan doen om de punten mee naar Boskant te nemen.” Boskant neemt het op eigen veld donderdag eerst nog op tegen vierdeklasser Constantia uit Wanroij met als inzet de districtsbeker. 

VOW – UDI’19 (beker) en Acht – VOW
Een heerlijke week ligt voor de oranjemannen uit Zijtaart in het zicht. Donderdag komt eerst het grote UDI’19 naar De Vonders in Zijtaart, zondag gaat de reis naar competitie tweede Acht. Patrick Cissen trainer van VOW: “Deze week staat zeker in het teken van top wedstrijden. Donderdag beginnen we tegen UDI’19/CSU Een tegenstander die goed draait in de hoofdklasse. Vorig jaar was ik nog actief als trainer bij UDI. Het is dus geen onbekende ploeg voor mij. In het verleden heeft VOW al eens kunnen stunten tegen JVC Cuijk (26-11-2006 2-1 winst. Red.) Wij hebben niks te verliezen.


Foto uit 2006 waar VOW JVC Cuijk met 2-1 klopte. Trainer was toen de vader van de huidige VOW doelman Niek van Zutphen, Gerard van Zutphen.

Situaties
Cissen vervolgt: “Zondag spelen we uit tegen Acht. Een ploeg die veel kwaliteit heeft. Ik ben benieuwd waar we staan. Tot nu toe vond ik het contrast tussen de tegenstanders waar we tegen hebben gespeeld niet zo groot. Als wij een goede dag hebben ben ik voor geen een tegenstander in deze competitie bang. We leren nu voornamelijk vanuit wedstrijden situaties die zich voordoen. Op trainingen houden we de selecties van één en twee bezig, maar kunnen we ze te weinig leren. Wat betreft belasting is het wel zwaar! We hebben een krappe selectie. Zoals het programma er nu uitziet spelen we vier wedstrijden in twee weken. De wedstrijd tegen DVS (Corona afmelding)moet binnen 18 dagen worden gespeeld van de KNVB. We hebben niet het vermogen om wedstrijden te beslissen op 70%. Als team moeten wij 100% geven om Überhaupt resultaat te halen.” Krasse maar duidelijk taal van de VOW oefenmeester.

Programma 16 november
Tivoli - WEC

Programma 18 november
VOW - UDI’19 (beker)

Programma voor zondag:

DOSL-RKGSV
EMK-Pusphaira
Mariahout-Tivoli
DVS-Boskant
Avesteyn-ELI
Acht-VOW
Woenselse Boys-WEC

Stand
1. Avesteyn 7-21
2. Acht 7-18
3. DOSL 6-16
4. RKGSV 6-13
5.Woenselse Boys 8-10
6. Boskant 6-9
7. Pusphaira 7-9
8.ELI 7-8
9VOW 7-8
10.DVS 6-5
11. WEC 7-5
12. Mariahout 7-5
13. Tivoli 6-4
14. EMK 6-1

Meer berichten