<p>NLC'03 - Festilent. (Foto: Leon Voskamp)</p>

NLC'03 - Festilent. (Foto: Leon Voskamp)

(Foto: )

4H: NLC’03 blij met punt tegen Festilent, SES blijft verrassen, Vorstenbossche Boys thuis sterk

  •   keer gelezen   Voetbal

Cito is vooralsnog een klasse apart in de vierde klasse H, maar wie had verwacht dat SES het zo goed zou doen? De Langenboomse formatie staat keurig op de tweede plek. Vorstenbossche Boys doet het met een vijfde plek ook goed, waarbij het vooral op eigen veld ijzersterk is.


NLC’03 - Festilent. (Foto: Leon Voskamp)

NLC’03 - Festilent 1-1
Vol goede moed begon NLC’03 aan het duel met Festilent, maar na een paar minuten kwamen de Zeelanders al op voorsprong door Chiel Noyen. Stein Bijl tekende kort na rust voor de gelijkmaker. NLC’03 was op basis van de gehele wedstrijd tevreden met een punt. Festilent-trainer Tom Jacobs had er meer van verwacht: “We vergeten ons te belonen in de eerste helft. De tweede helft was van een heel slecht niveau van beide kanten denk ik. Uiteindelijk kunnen we die wedstrijd nog verliezen ook. Het moet in alles een stapje beter bij Festilent.” Later deze week op Kliksport een interview met NLC’03-aanvoerder Remco Bijl.


NLC’03 - Festilent. (Foto: Leon Voskamp)

SCMH - SES 1-3
SES is de verrassing van dit seizoen in de vierde klasse H. De mannen van trainer Robert van Mierlo wonnen met 1-3 van SCMH en blijven tweede achter koploper Cito. In de eerste helft creëerde SES vrijwel niks. SCMH was de betere ploeg en kwam via Thijs Kanters op een verdiende 1-0. De tweede helft van de bezoekers was beter. Door een penalty (in de ogen van SCMH discutabel) kwam SES door Sebe van Huisseling op gelijke hoogte. Tieme Kuppen en Han Rijkers bezorgden hun ploeg drie punten. Van Mierlo: “In de tweede helft zorgden een goede teamgeest en volharding in eigen spel ervoor dat we uiteindelijk verdiend de drie punten mee naar Langenboom konden nemen.”

Vorstenbossche Boys - SIOL 3-0
Vorstenbossche Boys blijft het thuis erg goed doen. Ook de vierde wedstrijd op het Sportpark De Bergakkers werd gewonnen. SIOL ging rusten met een 1-0 achterstand dankzij een goal na 22 minuten van Jouk Raijmakers. Trainer Dennis Meier: “We speelden een goede eerste helft, maar verzuimden om de score uit te breiden. We maakten het onszelf daardoor onnodig moeilijk. Dit door slordigheden in de passing en handelingen voor de goal van SIOL die net te lang duurden.” SIOL kon in de tweede helft terug in de wedstrijd komen en was in fasen ook beter. Gelukkig voor de thuisploeg maakte aanvaller Marvin van Heeswijk het verschil. Met twee goals vlak voor tijd bepaalde hij de eindstand op 3-0. “Voor de digitale toeschouwers was het wellicht spannend, maar wij moeten het echt eerder afmaken. Die kwaliteit hebben we eigenlijk ook in huis.”

Vierde klasse H:
NLC’03 - Festilent 1-1
Vorstenbossche Boys - SIOL 3-0
SCMH - SES 1-3

1. Cito 7-21
2. SES 8-19
3. FC de Rakt 7-15
4. Vorstenbossche Boys 8-15
5. Achilles Reek 7-13
6. VESTA’19 7-12
7. Juliana Mill 7-11
8. SCMH 8-10
9. Festilent 8-8
10. SIOL 8-8
11. Herpinia 7-7
12. NLC’03 8-5
13. Ulysses 7-4
14. Gassel 7-1

Ulysses - VESTA’19
Juliana Mill - NLC’03
Gassel - Cito
SIOL - SCMH
Festilent - Herpinia
SES - FC de Rakt
Achilles Reek - Vorstenbossche Boys

Meer berichten