DAW mocht niet klagen in het thuisduel met Vianen Vooruit
DAW mocht niet klagen in het thuisduel met Vianen Vooruit Foto: Eric Megens

2F: Vianen Vooruit stunt bij DAW met 1-1, Venhorst door diep dal

Voetbal 2.299 keer gelezen

“We gaan ze gewoon verrassen, die onderschatten ons toch”, waren de profetische woorden van Vianen Vooruit-trainer Joost Janssen deze week aan Kliksport. DAW was het wat zich lelijk verkeek op huidige laagvlieger Vianen Vooruit. Venhorst is momenteel heel magertjes. Vanmiddag gingen de Venhorsters thuis met 0-9 onderuit tegen het bezoekende SVSSS. EVVC ging door met winnen waar Heeswijk een puntje peurde in het uitduel met Helvoirt. Volharding speelde niet maar is nu officieus periode kampioen.

Volkel was vanmiddag de mindere van het bezoekende CHC. De Volkellnaren kwamen in de zesde minuut op een 1-0 voorsprong door Fenno Jilissen. De Bosschenaren kwamen echter voor rust nog gelijk. Na rust werd het na een uur voetballen 1-2 en tegen het einde nog 1-3 waar geen verandering meer in kwam. CHC was beter en meldt zich boven in de kopgroep van deze klasse.
Trainer Michiel Jans: “Het bleef door de stand toch tot het einde een wedstrijd ondanks dat CHC beter was. De doelpunten geven we té gemakkelijk weg, dat moet beter. Maar CHC is geen team waar wij de punten van moeten halen, daar ben ik eerlijk in. We maken ons op voor zondag als we uitspelen naar Olympia’18.”

DAW – Vianen Vooruit 1-1
De twee kemphanen maakten er geen show van en begonnen matig aan het duel. In het eerste halfuur leidde dit nauwelijks tot kansen. De eerste echte kans van de wedstrijd was er voor Vianen Vooruit, maar gescoord werd er niet. DAW ging pas in de slotfase van de eerste helft beter voetballen. Een kans voor Jacco van der Heijden ging voorlangs. In de tweede helft met Noah van Deijne in de gelederen werd DAW dwingender met een paar goede mogelijkheden. Na een uur spelen kwam de voorsprong. Het was topspits Corik Megens, weggestoken door Siem van Merwijk, die de openingstreffer voor zijn rekening nam: 1-0. Vianen Vooruit bleef de aandacht vragen ondanks de grote kansen die DAW liet liggen. Een kwartier voor het einde kwam Vianen Vooruit op gelijke hoogte. Rik Renirie liet zich weer eens gelden en schoot indirect uit een hoekschop de gelijkmaker in de lange hoek binnen: 1-1. In de 90e minuut leek een uitbraak van Vianen Vooruit alsnog de winst te brengen. Van Merwijk offerde zich op voor de punten en hanteerde de klassieke ‘noodrem.’ De DAW-speler voorkwam de eerste driepunter voor Vianen Vooruit. Vanzelfsprekend werd rood zijn lot in een duel wat eindigde in 1-1 gelijkspel, met DAW in ondertal.

Venhorst – SVSSS 0-9
Gelukkig was er geen publiek vanmiddag en werd de Venhorstse getrouwen deze beschamende nederlaag (en negen goals) bespaard. We gaan hier niet de ‘Nostradamus’ uithangen, maar dat het een hele moeilijke competitie gaat worden is wel duidelijk. We spraken eind vorige week Thijs van Sleeuwen druk timmerend op zijn werk in onze redactiewijk: “Mijn operatie is goed gelukt. Ik hoop er deze competitie nog bij te zijn, maar of dat gaat lukken weet ik niet. Venhorst beleeft een moeilijk seizoen momenteel. Veel blessures van belangrijke spelers. We hebben maar een smalle selectie waar je dan op terug moet grijpen. De mensen die dan invallen kan je niets kwalijk nemen en dat zou ook niet eerlijk zijn. Het is niet anders we hopen op betere tijden”, aldus een van de betere spitsen uit deze klasse.

Foto - Eric Elbers

EVVC – Prinses Irene 3-1
Een keurige overwinning van EVVC waar de opmars na de slechte start in deze competitie, met veel blessures, een horizon begint te zien. In de 25e minuut opende Gerwin van den Boom de score naar 1-0. Maar een beter voetballend Prinses Irene kwam via Aron van der Rijt verdiend op 1-1 wat tevens de ruststand was. In de tweede helft kantelde de wedstrijd en werd EVVC dominanter en ging bovendien beter voetballen. Twintig minuten voor tijd ontstond er een scrimmage voor het Nistelrodese doel. Sven de Kinderen was het slimst en tikte de bal over de lijn naar 2-1. Trainer Antwan van Rijn: “Dan worden dat toch wat angstige minuten naar het einde. We waren beter, maar één aanvalletje kan dan toch fataal worden.” Dat gebeurde niet en beter nog voor EVVC was het Aron van Dijk die tekende voor de 3-1 eindstand.

Helvoirt - Heeswijk 1-1
Een wat zuur gelijkspel van Heeswijk dat na 22 minuten in Helvoirt op een 0-1 voorsprong kwam. Het was Juul Heerkens die na een afgeslagen corner rand zestien binnenschoot. Heeswijk bleef beter voetballen al kwam de thuisploeg wat meer opzetten. In de 70e minuut liet de verdediging een bal lopen voor de keeper, maar dat doorzag Rico de Laat die 1-1 scoorde. Trainer Theo van Lieshout: “Ja, dat is heel jammer, maar het overkwam ons. We kregen nog diverse kansen om alsnog te winnen, maar die lieten we liggen. Vijf minuten voor tijd werd Stan van de Kuyl onderuit gezaagd binnen de zestien. Iedereen zag dat zelfs spelers van Helvoirt nadien, behalve scheidsrechter Van der Heijden. Dat konden wij niet begrijpen. Het kost ons wel twee punten. Heel zuur.”

DAW Schaijk-Vianen Vooruit1-1
EVVC-Prinses Irene3-1
Venhorst-SVSSS0-9
Helvoirt-Heeswijk1-1