<p>Trainer Joos Janssen van Vianen Vooruit voorspelde het al</p>

Trainer Joos Janssen van Vianen Vooruit voorspelde het al

(Foto: Eric Elbers)

2F: SVSSS stevige opgave voor Volharding, kelderwedstrijd Real Lunet - Venhorst

  •   keer gelezen   Voetbal

Hopelijk kan het volledige programma worden afgewerkt komend weekend. In 2F viel de schade nog mee met alleen de topper Olympia’18 – Volharding die als enige niet doorging. Gelukkig kan hij al op donderdag 2 december ingehaald worden om verdere verminking van de competitie te voorkomen. Veel wrok en verontwaardiging in reacties van trainers en bestuursleden van clubs. Collega’s van De Limburger waagde er een groot krantenartikel aan. Deze redactie neem vandaag een podcast op die in loop van vrijdag op deze site zal verschijnen. Hopelijk dalen de besmettingscijfers snel en kan alles normaal voltooid worden. Daar is eenieder wel aan toe na twee jaren van abrupt afgebroken en beschadigde competities.

Door: Peter Kuijpers

Vianen Vooruit verraste zondag vriend en vijand door het hoog geklasseerde DAW in de eigen habitat in Schaijk op 1-1 te houden. Dé vraag die dan onmiddellijk opdoemt: kleineren we de club uit Vianen hiermee niet te veel? Vianen Vooruit speelt gezien de prestaties in het verleden nu ver onder de maat. Maar zoals de waarschuwing bij beleggingen ook luidt: prestaties uit het verleden bieden geen…enzovoorts. Trainer Joost Janssen mist nogal wat in zijn selectie. Het siert de trainer dat hij er niet mee koketteert, terwijl ze natuurlijk wel van invloed zijn op de recentelijke resultaten. Zondag komt Helvoirt, niet echt een hoogvlieger momenteel, dus liggen er kansen voor Vianen Vooruit. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt aan de Koebaksestraat in Vianen.


Real Lunet – Venhorst
Het eens zo trotse (wellicht nog wel) Venhorst bijt deze competitie lelijk in het stof. De club die in het seizoen 2014-2015 kampioen werd en Volkel, FC Uden (u leest het goed FC Uden!) en Avanti’31 de weg naar de tweede klasse belemmerde en kampioen werd. Venhorst degradeerde een jaar later meteen weer terug naar de derde klasse, maar kwam in het seizoen 2016-2017 via de nacompetitie weer terug in de tweede klasse. Een ‘Harry Houdini’ act omdat het drie wedstrijden voor het einde nog nacompetitie voor degradatie dreigde. In die tweede klasse hebben de Venhorsters het tot nu toe prima volgehouden. Het toont de mentaliteit en vasthoudendheid van het team dat jaren dreef op een paar sterkhouders. Die zijn gestopt of voetballen lager. Van trainer Michaël van Doren kun je zeggen dat hij op het verkeerde moment bij de club is gekomen. Zelf vindt hij van niet en gaat dapper door hoewel je hem niets kwalijk kunt nemen. Wellicht tegen beter weten in, maar het siert wel zijn karakter. Spelers uit een veel lager spelend tweede elftal of jeugd geven geen basis voor succes hoezeer hij de spelers waardeert. Jeugdspelers waarbij sommigen nog maar net het beugeltje is verwijderd en de Lego en de Donald Duck nog in het laadje liggen, kan je nergens voor verantwoordelijk stellen. Zondag naar Real Lunet dat er zelf ook al niet veel van bakt. De bal is rond zullen we maar zeggen. Om 14.30 uur gaat diezelfde bal rollen in Vught.

Prinses Irene – Emplina
Hoogste tijd voor een overwinning zal trainer Erik Meulendijk voor zijn scheerspiegel deze week gezegd hebben tegen zichzelf. Gelijk heeft-ie want in de rijzende prestatiecurve na de wat matige start zit een kronkeltje. Gelijk tegen Helvoirt en zondag met 3-1 verloren op Sportpark De Zwaan in Vinkel. Zondag een club uit het zware kaliber: Emplina dat een van de drie koplopers vertegenwoordigd in 2F. De club verloor in uitwedstrijden alleen bij Volharding en dient zich aan als een van de kandidaten voor het ‘Ultieme.’ Prinses Irene kan meestal op de eigen Schellen voor aardig wat weerwoord zorgen. Wie weet zondag al waar scheidsrechter Jester Franscisca om 14.30 uur fluit voor aanvang.


CHC-trainer Fatah Hadouir - (fotoPeter Kuijpers)

CHC – EVVC
De Vinklelaren hebben naar het lijkt de slechte aanvangsserie achter zich gelaten. Na vijf nederlagen en een gelijkspel lijkt zich een kentering te hebben plaatsgevonden bij de ploeg van trainer Antwan van Rijn. Clubicoon Gerwin van de Boom keerde terug in de formatie en dat legde club niet bepaalt windeieren. Maar niet alleen Van de Boom keerde terug na blessure leed, de Vinkelse massageruimte stroomde langzaam leeg. Om die reden zouden we de missie zondag naar kampioenskandidaat CHC niet echt kansloos willen noemen. Op De Schutskamp fluit scheidsrechter Chris van Rijswijk om 14.00 uur voor aanvang.

Olympia’18 – Volkel
De club uit Boxmeer speelde zondag om de bekende reden als enige niet. Gezien de eis van de KNVB moet die wedstrijd binnen achttien dagen worden ingehaald hetgeen op donderdag 2 december ook plaats gaat vinden. Volkel heeft zeker niet de kwaliteit in huis om Olympia’18 even te komen kloppen, maar gezien de zandkorreltjes die momenteel de Boxmeerse machine minder soepel laat lopen liggen er kansen. Heeswijk en het sterke SVSSS bewezen dat al eerder op de heilige grond van Sportpark Pelzer. Om 14.30 uur fluit Mitchel Schellekens voor aanvang.

SVSSS – Volharding
Geen kleintje voor het team van trainer Johan Vullings. Dat hoef je Vullings niet te zeggen die als geen ander weet dat hij een stevige tegenstander treft zondag in Udenhout. SVSSS bewees dat vorige week door het midweekje, niet zonder fortuin, bij Olympia’18 te winnen en thuis gelijk te spelen tegen kampioenskandidaat CHC. Geen kleintje dus. Bij Volharding, hoe ze ook baalden van de afgelasting, konden de pijntjes in ieder geval genezen. In Udenhout gaat de bal op klassieke tijd van half drie rollen met Nico Opstaat als scheidsrechter.


Links DAW topschutter Corik Megens  naast Dave Eveleens van Berghem Sport- (Foto Peter Kuijpers)

Heeswijk – DAW Schaijk
Voor Heeswijk geldt eigenlijk hetzelfde verhaal. Al baalde Heeswijk trainer Theo van Lieshout wel van de gemiste kansen in het midweek duel met Volkel. Gelukkig voor hem kwam hij zondag met een puntje terug uit Helvoirt. DAW lijkt de onschendbaarheid van zich af te hebben geworpen. Het pakte nog wel een punt bij concurrent Volharding, maar ging nog bijna de bietenbrug op tegen het bezoekende Vianen Vooruit waar de 1-2 alleen ten koste van bewust rood voorkomen kon worden. Onmiddellijk werd door veel collega’s de stelling dat voor dit soort vergrijpen de bal gewoon op de stip moet, weer eens afgestoft. Heeswijk maakt zich op voor DAW waar voor de Balledonkers elk puntje belangrijk is. De stand op de ranglijst is voor Heeswijk niet hopeloos, maar geeft nog geen enkele zekerheid. Je kan ook zeggen de sprong naar het linkerrijtje is zo gemaakt. DAW mag geen punten verspelen om de top-3 Volharding Emplina en CHC niet uit het oog te verliezen. Om 14.30 uur gaat de bal rollen op het zware gras van Balledonk. Scheidsrechter Ton Verkoeijen heeft dan de sportieve touwtjes in handen.

Uitslagen:
Helvoirt - Real Lunet 4-2 (uitslag in stand verwerkt)

Programma voor zondag:        

CHC-EVVC
Vianen Vooruit-Helvoirt
Real Lunet-Venhorst
Prinses Irene-Emplina
Olympia’18-Volkel
SVSSS-Volharding
Heeswijk-DAW Schaijk

Stand:
1.Volharding 7-17
2.CHC 8-17
3.Emplina 8-17
4.DAW Schaijk 8-16
5.SVSSS 8-15
6.Olympia’18 7-13
7.Helvoirt 8-12
8.Prinses Irene 8-10
9.Heeswijk 8-9
10.Volkel 8-8
11.EVVC 8-7
12.Vianen Vooruit 8-4
13. Real Lunet 8-4
14.Venhorst 8-1

Meer berichten