<p>FC Schadewijk - Nooit Gedacht. (Foto: Leon Voskamp)</p>

FC Schadewijk - Nooit Gedacht. (Foto: Leon Voskamp)

(Foto: )

Gaby Kuijpers is het plezier kwijt en gaat FC Schadewijk komende zomer verlaten

  •   keer gelezen   Voetbal

OSS | Gaby Kuijpers stopt aan het einde van dit seizoen als trainer van FC Schadewijk. De Ossenaar twijfelt zelfs of hij daarna nog wel aan de slag wil als trainer. “Er moet dan wel een mooie (dorps)club op mijn pad komen waar ik mijn ei in kwijt kan. Ik laat het op me afkomen.”

door Leon Voskamp

Het is het vierde jaar dat Kuijpers nu actief is bij FC Schadewijk. Met de club was hij in het coronaseizoen dichtbij de tweede klasse, maar de KNVB besloot een streep door promotie te zetten. Dit seizoen gaat het moeizaam bij de Osse club en bezetten ze de twaalfde plaats in de derde klasse C. “We hebben een leuke groep, maar door corona zijn de prestaties duidelijk minder geworden. Diverse jongens zijn niet fit aan het seizoen begonnen en we kampen met de nodige blessures. Maar ook in de mentaliteit zie ik een verandering. Soms staan we maar met acht man op het trainingsveld.” Hij vervolgt: “Ik vind het ook frustrerend dat we iedere zomer weer op zoek moeten naar versterkingen. We hebben geen jeugd en vanuit het tweede is het niveauverschil te groot. En als je dan ziet wat sommige jongens vragen om te komen voetballen, dan staat me dat zwaar tegen.”

Toekomst
De doelstelling dit seizoen is handhaving. “Ik wil het netjes afmaken. Het is jammer hoe het nu loopt, maar we willen er met z’n allen wel voor gaan om in de derde klasse te blijven. Wat ik volgend seizoen ga doen? Ik train al bijna 25 jaar, het twee keer in de week trainen en zondags de wedstrijd is erin gegroeid. Maar ik wil wel een prettig gevoel bij een club hebben, anders stop ik er helemaal mee.”

Meer berichten