<p>HVCH - Brabantia. (Foto: Ruud Schobbers)</p>

HVCH - Brabantia. (Foto: Ruud Schobbers)

(Foto: Ruud Schobbers)

1C: Koploper HVCH speelt topper tegen runner-up EFC: ‘Een hele mooie clash’

  •   keer gelezen   Voetbal

HEESCH | HVCH en EFC zullen weinig mensen vooraf hebben ingevuld als de nummers 1 en 2 in de eerste klasse C. Momenteel is dat wel de situatie. Komende zondag staan beide ploegen tegenover elkaar in Heesch.

Afgelopen dinsdag won HVCH met 0-3 in de beker van Nooit Gedacht. Toch wel een knappe prestatie als wordt bedacht dat trainer Roy de Haan diverse spelers die normaal gesproken niet tot weinig in actie komen, het vertrouwen gaf tegen de koploper uit de derde klasse C. “Het was niet eens heel goed, maar we wonnen relatief eenvoudig”, aldus De Haan.
Zondag dus EFC. Afgelopen donderdag speelde het gelijk tegen Nemelaer en daardoor heeft het evenveel punten als koploper HVCH, maar wel een wedstrijd meer gespeeld. Wat opvalt, is dat EFC pas drie goals tegen kreeg in acht wedstrijden. Het scoorde echter ook pas twaalf keer. Het doelsaldo van HVCH is 22-7. “Op voorhand een hele leuke clash. Een topper die ook publiek zou verdienen, maar helaas is dat niet toegestaan. Uit informatie van andere clubs begrijp ik dat EFC robuust is met een sterke defensie en goede keeper. Ook een ploeg die heel aardig kan voetballen. Wij gaan er met vertrouwen tegenaan. Het harde trainen op dinsdag en donderdag wordt vertaald in wedstrijden. De jongens zijn naar elkaar toegegroeid, respecteren elkaar, werken hard en vormen een hecht team. Als wij zondag winnen, dan nemen we afstand van EFC. Een mooie doelstelling”, aldus De Haan die gisteren bekendmaakte zijn contract in Heesch met een jaar te verlengen.

Eerste klasse C:
1. HVCH 7-17
2. EFC 8-17
3. FC Eindhoven AV 7-15
4. Alverna 8-15
5. TOP 7-12
6. Nemelaer 7-11
7. Best Vooruit 8-10
8. Woezik 8-10
9. Berghem Sport 8-10
10. Erp 7-8
11. Brabantia 9-8
12. Leones 7-7
13. NEC 7-2
14. Rhode 7-1

Alverna - TOP
HVCH - EFC
NEC - Nemelaer
Berghem Sport - Rhode
Best Vooruit - Erp
FC Eindhoven AV
Woezik - Brabantia

Meer berichten