UDI'19 pakte een punt bij Baronie.
UDI'19 pakte een punt bij Baronie. Archieffoto: Peter Kuijpers

Jubel en boosheid bij UDI’19 na knap gelijkspel bij Baronie

Voetbal 1.191 keer gelezen

BREDA | UDI’19/CSU heeft zondag voor een stuntje gezorgd. Het nog ongeslagen Baronie werd door de Udenaren op 2-2 gehouden. Toch vochten trots en boosheid na afloop om voorrang, want UDI werd tot twee keer toe een penalty onthouden. Zodoende stapte de Udense formatie met een dubbel gevoel in de bus in Breda.

Om kans te maken tegen Baronie, wist trainer Lodewijk de Kruif dat alle puzzelstukjes ineen moesten vallen op het Bredase kunstgras. Het enige wat je als oefenmeester of als tegenstander niet in eigen hand hebt, is de arbitrage. En juist die faalde opzichtig in het treffen tussen de nummers een en vier van de Hoofdklasse B. Niet dat scheidsrechter Lars van Leeuwen enige rol speelde bij de doelpunten op De Blauwe Kei. Maar de abiter-van-dienst onthield UDI’19 bij een 1-1 stand een penalty bij een overduidelijke handsbal en liet tien minuten voor het einde (bij een 2-1 stand) doorspelen toen een Baronie-speler een overtreding maakte in de ‘zestien’. Een penalty op een van die momenten had UDI mogelijk meer gebracht dan het uiteindelijke verdienstelijke punt tegen de koploper, die zich na afloop besefte dat het door het oog van de naald was gekropen.

Juiste tactiek
UDI speelde gegroepeerd en had de juiste tactiek gevonden om in de tegenaanval de thuisclub pijn te doen. Die aanpak betaalde zich na vijf minuten al bijna uit, toen Roald van Hout niet niet kon profiteren van mistasten van doelman Michel van Butselaar. In de tiende minuut viel de 1-0 toen Moustafa Mohammed over het hoofd werd gezien. UDI knokte zich terug en Jaouad Chrao tekende op aangeven van Jeroen van Schoonhoven voor de gelijkmaker.
Ook in de tweede helft deed UDI weinig onder voor Baronie, dat ontsnapte toen Van Leeuwen weigerde de bal op de stip te leggen. Bram Umar tekende vervolgens voor 2-1. De gasten bleven hun frustraties over de arbitrage de baas en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk in de slotfase via Willem Tieben: 2-2.

Derde plek
Na eerder overwinningen op Juliana’31 en Halsteren slaagt UDI er dus ook in om de koploper in toom te houden. Zodoende zal er op Parkzicht vooral gebaald worden dat de KNVB hoogstwaarschijnlijk gaat besluiten om al vervroegd aan de winterstop te beginnen. Het besef dat de Udenaren in 2022 dan gaan beginnen op een derde plek in de Hoofdklasse B is een goede troost.