Excellent verspeelde de winst tegen SV De Braak.
Excellent verspeelde de winst tegen SV De Braak. (Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl)

3D: Duur puntverlies Excellent; Handel profiteert, Vitesse’08 verliest

  •   keer gelezen   Voetbal

Excellent heeft in de strijd bovenin twee duren punten verspeeld tegen nummer voorlaatst De Braak, dat met 2-2 gelijkspeelde op Het Domein. Het puntenverlies was een opsteker voor Handel, Melderslo en Groesbeekse Boys, die allen profiteerden. Boekel Sport blijft, zonder zelf te spelen, aan kop.

Excellent slaagde er niet in om laagvlieger De Braak te verslaan. De gasten uit Helmond namen brutaal de leiding voor rust, maar via Frans Cuppers (die tweemaal scoorde) leek Excellent toch op weg naar een belangrijke overwinning. De Braak kwam echter toch nog langszij toen een vrije trap via de kluts verkeerd viel: 2-2. “De Braak speelde heel compact en daar hadden we in de eerste helft moeite mee om tot kansen te komen. In de tweede helft gooiden we het tempo omhoog en kwamen we tot diverse goede kansen en bogen we de achterstand om. De gelijkmaker was zuur, maar ik kan de jongens niks verwijten. Ze hebben er echt alles aan gedaan”, keek John Janssen van Excellent terug. De Oploonaren zakken door het gelijkspel naar plek drie.

‘Wij hebben een goede wedstrijd gespeeld, maar onze tegenstander was veel effectiever’

Melderslo en Handel profiteren
Met het gelijkspel speelde Excellent de concurrentie natuurlijk in de kaart. Melderslo profiteerde dankbaar middels een 3-1 overwinning op Vitesse’08, dat niet kon verrassen. Toch was Ales Jurcik van Vitesse’08 een tevreden man na afloop. “Wij hebben een goede wedstrijd gespeeld, maar onze tegenstander was veel effectiever dan wij.” Jerral Taihuittu trof doel namens Vitesse’08, dat zich handhaaft in de middenmoot.
Handel kwam tot op drie punten van Boekel Sport en Excellent dankzij een 0-1 overwinning (goal Jeffrey Driessen) bij EGS’20. Daarmee kregen de gasten volgens beide coaches eigenlijk teveel. “De eerste helft waren wij de bovenliggende partij en de tweede helft was van EGS’20 beter. Misschien was een gelijkspel een terechtere uitslag, maar we trekken de overwinning gelukkig over de streep”, keek Sander Janssen van Handel terug. Remco ten Hoopen van EGS’20 stelt: “We krijgen veel te weinig. Jammer. De eerste helft was iets meer voor Handel, de tweede helft echt voor ons en we verdienden veel meer. Pech gehad.”

Slecht veld in Haps 
Waar corona voor meerdere afgelastingen zorgde, ging er een streep door het treffen tussen Hapse Boys en Rood Wit. De slechte grasmat van De Berkte is al jaren onderwerp van gesprek, maar de gemeente Cuijk voelt niets voor een nieuwe grasmat. Die krijgt de komende weken in ieder geval tijd de herstellen...

Uitslagen derde klasse D:
EGS’20-VV Handel 0-1
Excellent-SV De Braak 2-2
Germania-SV United 2-3
Hapse Boys-Rood Wit afgelast
Melderslo-Vitesse’08 3-1
SV Ysselsteyn-Groesbeekse Boys        0-2

Stand:
1. Boekel Sport 8-20
2. Melderslo 8-20
3. Excellent 9-20
4. Handel 8-17
5. Groesbeekse Boys 8-16
6. Vitesse ‘08 8-10
7. SV United 8-10
8. EGS’20 8-9
9. Germania 8-7
10. SV Ysselsteyn 8-7
11. Rood Wit 8-7
12. SV De Braak 9-5
13. Hapse Boys 7-0

Meer berichten