SIOL - SCMH. (Foto: Gerno de Haas)

4H: Gassel maakt het Cito erg lastig, Festilent en SCMH doen goede zaken

Voetbal 2.053 keer gelezen

De hekkensluiter tegen de koploper: een makkie voor Cito zou je in eerste instantie zeggen. In de praktijk was dat zeker niet zo... Festilent hield aan het 4-1 gewonnen duel met Herpinia een goed gevoel over. Ook SCMH kende een lekkere zondagmiddag door met 0-3 te winnen bij SIOL. Het duel tussen Juliana Mill en en NLC’03 kreeg geen winnaar.

Gassel - Cito 1-2
Het was Gassel dat met een 1-0 stand ging rusten na een doelpunt van Ramon van der Venne uit een voorzet van Roel Strik. De thuisploeg kreeg via Van der Venne en Pieter van Bommel kansen op de 2-0, maar die viel niet. Na ruim een uur was het Ferhat Coskun die de Ossenaren langs Gassel schoot. Tien minuten later was het Mustafa Guler met de 1-2. Zoals vaker dit seizoen met een prachtig afstandsschot in de bovenhoek: 1-2. Trainer Yavuz Demirci was blij met de nipte winst en deelde een compliment uit aan de tegenstander. “Het leek een wedstrijd te worden waarin alles net niet ging lukken. We lieten zelfs kansen voor open goal liggen. Maar met zoveel kansen kon je hem niet verliezen uiteindelijk. Wel respect voor de strijdlust en wilskracht van Gassel.” Trainer Dennis Koenders van de thuisploeg: “Groot respect voor mijn ploeg. We moeten de 2-0 maken, maar laten dat na. Vervolgens zijn we een aantal keer goed weggekomen tegen deze hele goede ploeg.”

SIOL - SCMH 0-3

SCMH had zondagmiddag weinig moeite met SIOL. De mannen van trainer Stan Vos stonden na een half uur al op voorsprong door goals van Jorn de Koning (penalty) en Roel Bekkers (assist van Stan Rovers). In de tweede helft ging het op en neer en liet SIOL een dot van een kans liggen op de aansluitingstreffer. SCMH was wel trefzeker en Thijs Kanters besliste in de 70ste minuut het duel definitief: 0-3. De mannen uit Mariaheide eindigden het duel wel met tien man. Menno van Hees viel na een schop geblesseerd uit en Vos had al zijn maximum aan wissels toegepast.

Festilent - Herpinia 4-1
Festilent-trainer Tom Jacobs zag tegen Herpinia hoe hij zijn ploeg graag ziet voetballen. Met vleugelaanvallers die voor dreiging zorgen en voorwaartsen die de kansen benutten. “Wij hebben met Hidde van Dongen en Pepijn Schonenberg twee goede vleugelaanvallers. Het is aan ons om ze in een 1 tegen 1 situatie te brengen. Daarvoor moet het hele team goed staan. Ik zag vandaag dat we geduldig waren, sterk aan de bal en dat er goede keuzes werden gemaakt.” Na ruim een kwartier was het Festilent dat met wat geluk op 1-0 kwam. De Herpinia-doelman zag er niet goed uit bij een inzet van Schonenberg. Ook de 2-0 was een lucky. Een van richting veranderd schot van Daan van Son viel via de binnenkant van de paal binnen. Herpinia kwam na ongeveer een half uur spelen via Beau van Dieten op 2-1. Er was even sprake van paniek bij de Zeelanders. Omdat Herpinia hoog druk zette, kwam Festilent er in de tweede helft voetballend niet doorheen. Er werd daarom overgeschakeld op lange ballen. Met succes, want na 62 minuten viel de 3-1 van Bram Geurts na een goede actie van Schonenberg. Laatstgenoemde bekroonde zijn goede wedstrijd met de slottreffer: 4-1.

Juliana Mill - NLC’03 2-2
NLC’03 baalde na afloop dat het een 0-2 ruststand uit handen gaf in Mill. Via Stephan de Man en een omhaal van Remco de Bijl zag het er goed uit voor de Lithenaren. In de tweede helft stroopte Juliana Mill de mouwen op en kwam het via invaller Andy Veld op 1-2. Diezelfde Veld maakte ook 2-2. Het was dat NLC’03-keeper Thomas Fransen zich onderscheidde in de slotminuut, anders was het ook nog 3-2 geworden. Juliana Mill-trainer Tom van Dalen: “We zakten door onze ondergrens heen de eerste helft. Met hard werken maken we 2-2 en moet je de 3-2 maken, maar die ging er op miraculeuze wijze niet in. Het voelt als verlies.”

Achilles Reek - Vorstenbossche Boys 0-5