Olympia'18 won in de ultieme fase van Volkel met 1-0
Olympia'18 won in de ultieme fase van Volkel met 1-0 Foto:Bas Delhij

2H: Emplina en Volharding met dure nederlagen, Vullings wekt verbazing met stoppen bij Volharding

Voetbal 1.370 keer gelezen

Olympia’18 spinde garen met de nederlagen van de medekoplopers Volharding en Emplina. SVSSS nam na winst op Volharding de koppositie over. De eerste nederlaag voor Volharding waar in Udenhout bij SVSSS maar liefst negen doelpunten vielen. Venhorst ging in de strijd om de krenten met 3-0 onderuit bij Real Lunet. Of Venhorst opnieuw wordt gered door corona is het grote vraagteken wat boven het amateurvoetbal hangt.

Olympia’18 deed het zuinigjes aan en won met 1-0 van het bezoekende Volkel. Zuur voor Volkel was dat de pingel pas viel in de 88e minuut. De hoop op een, naar Volkels zeggen, terechte puntendeling op Sportpark Pelzer spatte als een zeepbel uiteen. Volkel had zelfs via Fenno Jilissen dé kans in de 75e minuut op 0-1, maar de inzet van de jonge Volkel-speler werd van de lijn geramd. Wil Beijer, trainer van Olympia’18, was een blij man: “Dat ben ik zeker met drie punten. Het was een wedstrijd die ook in 4-2 had kunnen eindigen. Volkel is een stugge ploeg, daar win je niet zomaar van. Ze verliezen nooit zover. We waren blij met de andere uitslagen, want de verschillen zijn nu weer bijna genivelleerd. Of we volgende week nog spelen geloof ik niet. Ik denk meer aan een vroege winterstop.”
De ontknoping kwam in de 88e minuut. Tijmen Philips draaide weg van Niels van Oort en liep de zestien binnen. De wanhopige schaar of sliding van Van Oort deed de bal op de witte kalkstip belanden. Freek Kerkhof schoot hem onberispelijk binnen: 1-0.

Olympia’18 - Volkel (Foto Bas Delhij)

Prinses Irene – Emplina 2-0
De medekoploper uit Empel ervoer dat er met Prinses Irene niet gespot kan worden. Geen wondervoetballers, maar alles oerdegelijk. Het was volgens trainer Erik Meulendijk, die zijn contract bij Prinses Irene verlengde, een hoogstaande wedstrijd. De oranjemannen kregen in het verloop van de eerste helft een paar dotten van kansen waar tweemaal de paal werd geraakt. Voor doelpunten was het wachten op de tweede helft. In de 53e minuut opende Guus Reijnders die een voorzet van Tim van den Brand doeltreffend afrondde naar 1-0. De 2-0 tien minuten later was van Van den Brand. Een beetje rare curve, maar hij verdween in het doel. De thuisclub heerste en trakteerde de gasten op de tweede seizoensnederlaag.

Heeswijk – DAW Schaijk 3-3
Het hoofdveld van Balledonk was niet goed gemutst. De sneeuw en regen hadden het toch al fragiele veld behoorlijk onder handen genomen. Heeswijk kwam na een kwartier op voorsprong door een treffer van Max Sluiter die de bal uit de kluts kreeg van Wouter van Dijke. Een vrije trap van Stef Adank kon door de doelman van DAW niet goed gepareerd worden waarna Ries van Alebeek Heeswijk op een comfortabele 2-0 voorsprong bracht wat tevens de ruststand was. DAW kwam goed uit de rust en nam het bekende heft in handen. Na vijf minuten was het Corik Megens die voor de 2-1 zorg droeg. Op de gelijkmaker was het wachten en die kwam in de 65e minuut. De maker was Bart Vos die een weggekopte bal van Danny Aarts binnenwerkte. Kort hierop kwam Heeswijk in ondertal nadat Jules Heerkens zijn tweede gele kaart te verwerken kreeg. Toen waren er nog maar tien, luidt het sprookje. Een sprookje met een leuk einde voor de bezoekers uit Schaijk, die na vermeend duwen in de zestien de bal op de stip zagen belanden. Keeper Sebastiaan de Schouwer voelde de bal van Mark Megens nog langs zijn vingertoppen gaan, maar een doelpunt kon hij niet voorkomen: 2-3. Ondanks het ondertal maakte Heeswijk handig gebruikt de eigenschap: karakter! In de 90e minuut werd er bij een tweetal vrije trappen de gelijkmaker alsnog gerealiseerd. Max Sluiter was de maker. Het gevoel bij beide trainers was dat er teveel doelpunten onnodig waren weggegeven.

SVSSS – Volharding 5-4
De grootste verrassing die bij velen verbazing zal wekken is het bericht dat Volharding en trainer Johan Vullings einde seizoen uit elkaar gaan. Maar liefst negen doelpunten vielen er in Udenhout vanmiddag. Vullings, die wat timide klonk, wilde weinig kwijt over de verrassende aankondiging. “Ik kan jullie niet meer vertellen dan wat ik al aan andere media heb verteld. Daar laat ik het even bij.” Maar begreep wel dat het verbazing wekte: “Dat snap ik het is ook nog vers. We hebben afgelopen donderdag aan tafel gezeten toen is dit besluit eruit gerold. We hebben de spelersgroep voor de wedstrijd geïnformeerd we konden hier niet mee wachten”, aldus de Volharding-trainer, die het seizoen zo goed mogelijk wil afmaken. De melding van het bestuur dat er een frisse wind moet komen klinkt in dit geval wel heel erg cliché. Of het nu door de bespreking vooraf kwam of gewoon dat SVSSS een goede ploeg is, Volharding keek met de rust in Udenhout tegen een 3-0 achterstand aan. Na rust kwam de ploeg op 3-1 door Tim Martens, maar SVSSS antwoordde onmiddellijk naar 4-1. De Vierlingsbekers toonde toch karakter en kwamen terug naar 4-4 door kas van den Bosch, Vincent Buijssen (vrije trap) en Stijn van den Broek. In blessuretijd werd het alsnog 5-4 door Stan van den Brand.