Rens van Vugt, maakte een fabuleus doelpunt op De Glorie in Wijbosch
Rens van Vugt, maakte een fabuleus doelpunt op De Glorie in Wijbosch Foto: Peter Kuijpers (Archieffoto)

Gunstige uitslagen voor koploper Avesteyn, Mariahout trekt selectie 1+2 terug dit weekend

Voetbal 432 keer gelezen

Avesteyn won bij WEC en zag Acht Verliezen en neem met vier punten voorsprong de kop in 4F. VOW zag de wedstrijd afgelast tegen Mariahout. De club uit Mariahout meldde dat het door de oplopende besmettingen het eerste en tweede team niet door te laten gaan voor ieders veiligheid. Eerder deze week werden nog op de Vonders de letters van VOW en de poort in de kleuren van Mariahout (geel blauw) geschilderd. Wellicht sorteerde de club voor op de eventuele besluiten die komende week gaan vallen. Boskant won uit bij Tivoli waar twee rode kaarten vielen aan Eindhovense zijde

Boskant won met klein verschil bij Tivoli in Eindhoven. Toch had de ploeg van trainer Peter van der Heijden 75% balbezit. Tivoli moest na twintig minuten al in ondertal nadat een speler rood kreeg voor het vloeren van een doorgebroken speler. Rens van de Wijdeven scoorde nog wel voor rust maar de treffer werd afgekeurd door scheidsrechter Van Bekkum. Tivoli ging compact spelen met een eenzame spits in de frontlinie. Daar was voor Boskant bijna geen doorkomen aan. In de 65e minuut viel dan toch in die fase verdiende treffer. Frank van der Heijden was de maker. Rens van de Wijdeven schoot nog op de lat, maar het bleef bij de eerder 1-0. Bij Tivoli viel opnieuw rood in de 80e minuut voor de wedstrijd was dit niet meer van invloed.

WEC – Avesteyn 0-3
De eerste helft was mager qua score ondanks dat WEC al na twee minuten de lat geselde. Avesteyn trainer Hugo van de Sande: “We speelde toch niet slecht, maar je moet wel je kansen benutten”, was de uitleg. In de tweede helft kwam de doelpunten machine op stoom. Al na drie minuten was het Dries Heerkens die opende naar 0-1 uit een voorzet op maat van Joost Goijaarts. Tien minuten later werd het 0-2 door aanvoerder Martijn Swartjes met nota bene zijn chocolade been. De wedstrijd was over al kwam het mooiste doelpunt van de wedstrijd in de 81e minuut. Rens van Vugt, niet fit, viel in en bij zijn eerste balbehandeling schoot hij van zeker 35 meter afstand de bal over de WEC doelman in het doel. Dan krijg je de handen wel op elkaar op de Glorie. Doordat Acht verloor bij ELI gaat Avesteyn fier aan de leiding.