<p>Maurizio Atzeni, trainer van Maaskantse Boys.</p>

Maurizio Atzeni, trainer van Maaskantse Boys.

Maaskantse Boys laatste klus voor Atzeni als hoofdtrainer: ‘Blijf wel in de voetballerij actief’

  •   keer gelezen   Voetbal

MAREN-KESSEL | Na zeven jaar komt er komende zomer een einde aan het ‘huwelijk’ tussen Maaskantse Boys en trainer Maurizio Atzeni. “We hebben met Maurizio een fantastische tijd mee mogen maken en samen met hem ervoor gezorgd dat de club weer een bruisend geheel is binnen de gemeenschap. Zijn bijdrage daaraan is van essentieel belang geweest en daarin spreken we onze waardering uit richting hem”, aldus het bestuur. 

“Samen met hem hebben we de conclusie getrokken dat het nu het juiste moment is om te stoppen, zowel voor de club als de trainer en zal de club verder gaan bouwen aan het gelegde fundament wat in de afgelopen jaren is opgebouwd”, liet Maaskantse Boys in een korte persverklaring weten.
Maaskantse Boys is zijn laatste klus als hoofdtrainer. Komend jaar doet hij het rustig aan, al zal hij wel meerdere keren per jaar betrokken zijn bij een project waarbij hij buitenlandse coaches die vanuit Engeland naar Nederland komen zal begeleiden. “Wat ik in de toekomst ga doen, weet ik nog niet. Ik ben een voetbaldier en zal zeker in de voetballerij actief blijven. Of dat nou bij een betaald voetbalclub of amateurvereniging is, als assistent-trainer, scout of jeugdtrainer, ik laat het op me afkomen.”

Rijke carrière
Atzeni startte in 1985 op 15-jarige leeftijd als trainer van de E1 van Maaskantse Boys. Daarna werkt hij in diverse functies (als bijvoorbeeld assistent, jeugdtrainer en hoofdtrainer bij zowel dames als heren) bij OJC Rosmalen, RKC Waalwijk, FC Dordrecht, Schijndel, Nevelo, opnieuw OJC Rosmalen en als coach tijdens zomerkampen in Amerika.

Meer berichten