Avesteyn treft VOW twee maal binnen acht dagen
Avesteyn treft VOW twee maal binnen acht dagen (Foto: Peter Kuijpers)

De knotsgekke week van VOW en Avesteyn, Patrick Cissen baalt van corona afmeldingen

  •   keer gelezen   Voetbal

Ja kan er lang over klagen, maar je wist dat het zou komen dit soort marathon weken. Dé vraag hierbij gesteld hoe de lijven en spieren hier aan mee willen werken? Het afgelopen carnaval staat hier natuurlijk haaks op. Hoe dan ook een volgepropt programma waar niet aan te ontkomen is. WEC vooral en Boskant komen er relatief gunstig vanaf. De race naar 6 juni barst in alle hevigheid los. De vraag is natuurlijk wat doet het coronavirus? Avesteyn maakte of moest hier gebruik van maken. Dus afmelden is voor de Dinternaren geen optie meer, mits de KNVB voet bij stuk houdt.

Door: Peter Kuijpers

WEC komt er in dit Verhaal nog het beste af en kan zich rustig voorbereiden op de derby met Boskant komende zondag. Boskant kan trainer Henry van Wanrooij nog eens gaan bekijken omdat die donderdag 3 maart al spelen tegen RKGSV. Alhoewel het is een trainingsavond en Van Wanrooij was er zelf enkele jaren de trainer. Het zal een pittig duelletje worden zondag op de Scheken mits eenieder gezond teruggekomen is uit het carnaval. Dat laatste vooral.

De dubbel voor VOW en Avesteyn met nog een toetje
Koploper Avesteyn en VOW zien elkaar binnen acht dagen twee maal. Om het nog spannender te maken spelen ze daar tussenin nog ieder een wedstrijd meer. Avesteyn gaat zondag naar Woenselse Boys en VOW mag afreizen naar Nuenen waar het rode lantaarndrager EMK treft. VOW begint donderdag in Dinther tegen Avesteyn aan het tweeluik. Een superzware week wacht de heren acteurs de komende acht dagen.

Klaar mee
Patrick Cissen trainer van VOW die maar al te goed snapt dat het een zwaar programma is. “We hebben fysiek inderdaad een zwaar programma. We zullen onze rust moeten vinden in de arbeid van trainingen. Mentaal moeten we sterk en slim zijn. Proberen zelf het tempo te maken in de wedstrijden die we spelen. EMK heeft wat jongens voorin die een doelpunt kunnen maken. Daar moeten we voor waken. We hebben nu tegen drie tegenstanders gehad waar we een afmelding hebben ontvangen van Corona. Ik ben er eerlijk gezegd wel een beetje klaar mee. Wat je doelstelling als vereniging ook is, handhaving of promotie. Je moet vertrouwen op de toekomst, je tweede team of die van onder 19. Het kan niet zo zijn dat bij Corona gevallen alleen het eerste team niet speelt. Druk maken om dingen waar je geen invloed hebt heeft geen zin. Wij waren bij alle drie de wedstrijden klaar om voor resultaat te gaan. Nu we te maken hebben met carnaval en vakanties moeten we maar zien waar we staan de komende week.”

 Best pittig
Trainer Hugo van de Sande weet eveneens dat het wellicht een uitputtingsslag gaat worden: “Zal inderdaad een flinke slag worden. Drie wedstrijden in acht dagen dat is best pittig. Zeker na z’n gekke tijd van corona en carnaval). Het zal afwachten zijn hoe het met de spelers gaat. Dat bekijken we gewoon van wedstrijd tot wedstrijd”, aldus de trainer van Avesteyn


Trainer Hugo van de Sande van Avesteyn - Credit

Boskant – RKGSV en WEC
Het programma voor Boskant is stevig, echter bevat ‘maar’ twee wedstrijden. Donderdag komt het Gerwense RKGSV op bezoek en komende zondag opnieuw een thuiswedstrijd en volgt WEC. Trainer Peter van der Heijden van Boskant bekijkt het zoals zoveel collega’s van wedstrijd naar wedstrijd. Van der Heijden: “Eerst maar eens proberen donderdag RKGSV te pakken. Hopelijk hebben de spelers geen corona opgelopen met carnaval. Zondag krijgen we WEC op bezoek. Een team in opbouw volgens Henri van Wanrooij. Voor Boskant altijd een hele lastige tegenstander waar we nog niet zomaar van gaan winnen. Wanneer je de standenlijst bekijkt dan zou je zeggen dat dit moet kunnen. Echter WEC heeft de punten hard nodig dus die gaan het niet zomaar weggeven. Henry zal Boskant wel goed kennen. Kent natuurlijk nog een aantal spelers uit de tijd dat hij trainer was bij Boskant. Ik ken WEC niet maar ik ga toch bijna altijd uit van mijn eigen kracht. Hopelijk wordt het een mooie pot en laat dan de beste de drie punten maar pakken. Ik ga er vanuit dat wij dat zijn.” Op Sportpark De Scheken wordt donderdag om 20.00 uur begonnen en zondag thuis tegen WEC wordt er om 14.30 uur afgetrapt. 

Donderdag 3 Maart
Avesteyn - VOW
Boskant - RKGSV

Zondag 6 maart
Acht - Tivoli
Boskant -WEC
RKGSV - Pusphaira
DOSL - DVS
Woenselse Boys - Avesteyn
EMK - VOW
ELI - Mariahout

Donderdag 10 maart
VOW - Avesteyn
RKGSV - Acht

Stand: 
1.Avesteyn 10-26
2.Acht 10-24
3.DOSL 11-24
4.Boskant 10-21
5.ELI 11-18
6.RKGSV 9-17
7.VOW 11-15
8.Woenselse Boys 12-14
9.Mariahout 11-13
10.Pusphaira 11-10
11.WEC 11-9
12.Tivoli 11-8
13.DVS 11-6
14.EMK 11-3

Meer berichten