Jeroen van Schoonhoven kroonde zich tegen Minor tot matchwinner.
Jeroen van Schoonhoven kroonde zich tegen Minor tot matchwinner. Foto: Peter Kuijpers

UDI’19 wint in extremis en doet goede zaken bovenin

Voetbal 1.573 keer gelezen

NUTH | UDI’19/CSU heeft woensdag de inhaalwedstrijd tegen Minor in extremis gewonnen. De Udenaren keken na 90 minuten nog tegen een achterstand aan. Wietse van Lankveld en Jeroen van Schoonhoven bogen die alsnog om in een 1-2 overwinning.

Al na tien minuten kwam UDI’19, dat het moest stellen zonder de geschorste Stijn van den Broek (die voor drie duels is uitgesloten na zijn rode kaart tegen OJC) en de zieke Metin Alkir, op een 1-0 achterstand. Selan Amory trof het doel namens Minor, dat er daarna in slaagde om UDI’19 te frustreren. In de absolute slotfase kreeg de Udense ploeg toch nog loon naar werken. Na een handsbal in de zestien, mocht Van Lankveld vanaf elf meter de gelijkmaker noteren. In blessuretijd maakte Van Schoonhoven zelfs nog 1-2 en bezorgde daarmee zijn ploeg zelfs nog de niet meer verwachte winst.

Goede zaken
Door die overwinning klimt UDI’19 naar de derde plaats in de Hoofdklasse B en nadert het OJC tot op twee punten. De wedstrijd van de nummer twee bij Orion werd woensdag een kwartier voor tijd bij een 3-0 stand voor de Nijmegenaren gestaakt. De ploeg van trainer Lodewijk de Kruif treedt zondag op het eigen Parkzicht aan tegen hekkensluiter Moerse Boys. Behalve Van Geelkerken kan UDI dan ook niet beschikken over Tufan Koca, die tegen een gele kaart aanliep en geschorst is. Alkir keert mogelijk wel terug.