Van der Ven nieuwe trainer TOP zaterdag: ‘Mooie sportieve stap’

  •   keer gelezen   Voetbal

OSS/SCHAIJK | Sv TOP heeft voor de zaterdagtak een opvolger gevonden voor de huidige hoofdtrainers Jesper Brocks en Jordy van Boxtel. Bas van der Ven staat volgend seizoen aan het roer van het eerste elftal. De 35-jarige Schaijkenaar is momenteel trainer van HVCH JO19-1 en interim-trainer van DAW 2.

Bas van der Ven komt uit een echte voetbalfamilie. Broer Erik was jarenlang profvoetballer -onder andere bij TOP Oss-, amateurtrainer bij onder meer sv TOP en ook trainer in het betaald voetbal. Broer Rob is al voor het zevende seizoen hoofdtrainer van DAW. Bas van der Ven is de jongste van de voetbalbroers. Hij speelde in totaal 323 officiële wedstrijden in het eerste elftal van DAW en ging daarna in het tweede voetballen.
Hij startte daarnaast als jeugdtrainer -na DAW bij FC Den Bosch- en is momenteel hoofdtrainer van HVCH JO19-1. Toen de trainer van DAW 2 stopte, nam hij die job er sinds januari van dit jaar bij. “Ik wilde mijn club uit de brand helpen. Ik heb echter wel gezegd dat ik me volgend seizoen wil focussen op 1 club. De intentie was om door te gaan bij HVCH, totdat TOP op mijn pad kwam.”
Hij voerde enkele gesprekken met vertegenwoordigers van de Osse club en er was direct een klik. “Ik ben ook een keer bij het eerste gaan kijken en ik was enthousiast. Er staat een mooie mix van ervaren en talentvolle spelers. Die combinatie heb ik nu natuurlijk ook bij HVCH en DAW. Ik vind het mooi om met talenten te werken en te zorgen dat ze stappen zetten in hun ontwikkeling.”
Van der Ven heeft veel zin in zijn nieuwe uitdaging. “Ik zie dit als een mooie sportieve stap. Ik ken TOP als een goede club en weet dat er veel aandacht is voor de jeugdopleiding. Ik wil mijn steentje bijdragen aan de ontwikkeling van jongens richting het eerste elftal op zondag.”

Meer berichten