<p>Jeroen van Schoonhoven bezorgde UDI&#39;19/CSU met een snoeiharde knal een puntje tegen Baronie.</p>

Jeroen van Schoonhoven bezorgde UDI'19/CSU met een snoeiharde knal een puntje tegen Baronie.

(Foto: Peter Kuijpers)

Houtwerk houdt UDI’19 tweemaal af van winst op bijna-kampioen Baronie

  •   keer gelezen   Voetbal

UDEN | UDI’19/CSU heeft een meer dan verdiend punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen koploper Baronie. De Udenaren, zonder enkele sterkhouders, deden zichzelf met 1-1 tekort tegen de bijna-kampioen van de hoofdklasse. Het houtwerk voorkwam tot tweemaal toe een Udense treffer.

Trainer Lodewijk de Kruif kon tegen Baronie opnieuw niet beschikken over de lichtgeblesseerden Dennis Janssen en Roald van Hout. Toch was de gehavende thuisploeg vanaf het eerste fluitsignaal bij de les. De aanvallers van Baronie, dat bij winst op Parkzicht en verlies van OJC bij Moerse Boys kampioen zou zijn, werden redelijk gemakkelijk opgevangen, terwijl in de omschakeling UDI regelmatig gevaarlijk voor het doel van Mitchel Butselaar kwam. Dick Smits had zelfs de 1-0 op de voet, maar hij zag alleen voor de goalie zijn inzet op het houtwerk uiteenspatten. De eerste tegenaanval daarna leidde meteen tot de openingsgoal voor de gastclub. Noël de Graauw frommelde de bal wat gelukkig achter Ralph Vos. UDI was daarna even de weg kwijt, maar Bob Melis en Jens Wirix kwamen niet tot scoren.

Beter UDI’19 verdient meer
In de tweede helft gooide UDI de schroom van zich af en leek na een uur spelen op gelijke hoogte te komen toen Simon Cuppen de Bredase doelman kansloos liet, maar (opnieuw) de paal Udens succes in de weg stond. De terechte gelijkmaker viel niet veel later alsnog: Jeroen van Schoonhoven vond een gaatje en schoot de bal snoeihard achter Mitchel Butselaar. Het was ook hem te danken dat UDI niet als winnaar van het veld stapte. Eerst tilde hij een schot van Tufan Koca over de lat en in blessuretijd tikte hij een kopbal van Van Schoonhoven heel knap uit de benedenhoek.
Het puntje bleek na afloop ook nog eens van belangrijke waarde in de strijd om nacompetitievoetbal. Nummer drie Orion verloor immers met 3-2 van Meerssen, OJC kwam evenmin tot winst (0-0 bij Moerse Boys) en Halsteren (vijfde) ging hard onderuit bij AWC.

Stand Hoofdklasse B (aan kop):
1. Baronie 23-54
2. OJC 22-45
3. Orion 22-40
4. UDI’19/CSU 23-40
5. Halsteren 22-37

Meer berichten