De spanning bovenin de derde klasse D neemt toe.
De spanning bovenin de derde klasse D neemt toe. Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

Boekel Sport loopt uit na winst op EGS’20 en ‘draw’ Melderslo in Haps, ook Handel gelijk

Voetbal 1.284 keer gelezen

Boekel Sport is zondag weer wat uitgelopen op Melderslo. De koploper won ondanks een rode kaart zelf bij EGS’20 en zag de Noord-Limburgers gelijkspelen bij Hapse Boys: 2-2. Die uitslag stond ook na 90 minuten op het bord bij Handel-Rood Wit. Vitesse’08 ging kansloos onderuit bij hekkensluiter SV De Braak.

Gezien de recente vorm van EGS’20 werd door Boekel Sport met enige vrees afgereisd naar het fraaie sportpark Kranenhof. De mannen van trainer Marc van de Ven begonnen sterk aan de wedstrijd en legden de basis voor de uiteindelijke 0-1 overwinning voor rust. Tim Schuijers maakte halverwege het eerste bedrijf de enige goal op aangeven van de uitblinkende Guus Goossens. Nadat Boekel Sport met tien man kwam te staan (Jan van de Acker kreeg in een tijdsbestek van acht minuten twee keer geel), was het vooral een kwestie van tegenhouden. Dat lukte. “Zuigen, vallen, schreeuwen... Zij deden na hun rode kaart alles om de boel te vertragen. Een beetje zuur, maar hun overwinning was terecht”, vond Remco ten Hoopen van EGS’20. “Vanaf nu gas erop (voor plek vier). We hebben alles in eigen hand, want ik zie onze concurrentie niet alles winnen.”

Hapse Boys snoept punten af
Het al weken sterk spelende Hapse Boys snoepte Melderslo twee punten af door met 2-2 gelijk te spelen. “Het had ook 6-6 kunnen zijn, want het was een mooie wedstrijd tussen twee voetballende ploegen. We hebben allebei kansen op de winst gehad. We hebben de domper van vorige week een beetje weggespoeld. Ik ben tevreden met dit resultaat”, blikte Wilfred Schoonderbeek van Hapse Boys terug. Nicky van der Wijst en Emiel Jans bezorgden de Hapsenaren een verdiend punt. Dat was ook hard nodig, want hekkensluiter De Braak won op eigen veld verrassend met ruime cijfers van Vitesse’08 (4-1, Gennepse goal Gijs Giebels), dat lijkt uit te zien naar het einde van het seizoen. De nieuwe hekkensluiter is Germania, dat thuis de derby tegen Groesbeekse Boys met 1-6 verloor.

Handel verspeelt zege
Handel liep een puntje uit op EGS’20 en Excellent, maar weet dat de Oploonaren nu -in theorie- de beste papieren hebben voor plek vier. Tegen Rood Wit werd het 2-2 door twee doelpunten van Ruud Konter. Zeker voor rust was Handel vele malen beter, maar doordat de thuisploeg verzuimde de kansen te verzilveren, kon Rood Wit alsnog terugkomen tot 2-2. “We speelden een hele goede eerste helft. De tweede helft was minder van onze kant”, zag Sander Janssen van Handel.