Hapse Boys versloeg Rood Wit.
Hapse Boys versloeg Rood Wit. Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

3D: Boekel Sport twee punten ‘los’, Handel-EGS’20 gelijk en weer winst Hapse Boys

Voetbal 1.516 keer gelezen

Zonder zelf te spelen, heeft Boekel Sport goede zaken gedaan in de titelstrijd. Vier dagen voor de topper tegen Melderslo, zag de koploper een marge van twee punten in stand blijven met Melderslo, dat haar tweede plek moest inleveren aan Groesbeekse Boys. Handel en EGS’20 deelden de punten. Onderin zegevierde Hapse Boys en heeft nu zicht op directe handhaving.

Drie ploegen strijden om de vierde plek in klasse 3D (en dus nacompetitievoetbal) en twee van hen, Handel en EGS’20, troffen elkaar vanavond. Handel leek lange tijd op weg naar een 1-0 overwinning door een vrije trap van Thijs Fonken, maar vlak voor tijd maakte Jimmy Hendriks gelijk: 1-1. “Ik ben tevreden met een punt. Daar had ik vooraf voor getekend vanwege de spelers die we misten. Het enige zure is dat we de gelijkmaker in de laatste minuut tegen krijgen, maar ik kan leven met dit resultaat”, blikte Sander Janssen van Handel terug. Remco ten Hoopen (EGS’20) vult aan: “Ik denk dat 1-1 een terechte uitslag was.”
Excellent slaagde er niet in om Groesbeekse Boys te verrassen. De Oploonaren gingen met 3-2 onderuit. Frits Cuppers maakte nog wel 1-1 voor de Oploonaren, maar Groesbeekse Boys liep uit naar 3-1. Pas in blessuretijd scoorde Roel Verberk nog tegen.

Hapse Boys verrast in Groesbeek
Het is vaker al gezegd en geschreven: Hapse Boys is bezig aan een opmerkelijke opmars en bewezen opnieuw dat ze te vroeg werden afgeschreven voor de winterstop dankzij een knappe 1-2 overwinning bij Rood Wit. De basis werd gelegd in de eerste 45 minuten, toen de gasten erg goed speelden en vaker dan twee keer hadden moeten scoren (Rens Thijssen en Nicky van der Wijst). “De eerste helft speelden we erg goed en hadden we vaker moeten scoren. Uiteindelijk krijgen we in de 50ste minuut de 1-2 tegen. Door hard te werken, hebben we daarna stand gehouden. Het is mooi om te zien hoe de jongens er elke week voor vechten”, aldus Wilfred Schoonderbeek van Hapse Boys.

Overtuigende winst Vitesse’08
In Haps zal ook vol tevredenheid zijn gekeken naar de uitslag in Gennep, waar Vitesse’08 een overtuigende overwinning boekte op hekkensluiter Germania. Thymo Zeelen, Niek Hendriks en Ron Janssen scoorden in een tijdbestek van vijf minuten na de thee met 3-0. Gijs Giebels maakte later 4-1 voordat Germania nog een keertje doel trof. “Het was een rommelige wedstrijd, maar we hebben terecht gewonnen”, stelde Ales Jurcik van Vitesse’08.