<p>Margriet won van FC Schadewijk. (Foto: Leon Voskamp)</p>

Margriet won van FC Schadewijk. (Foto: Leon Voskamp)

3C: Schijndel speelt volgend weekend kampioenswedstrijd, Margriet de sterkste in stadsderby

  •   keer gelezen   Voetbal

Schijndel is volgende week bij een overwinning op eigen veld tegen DSC kampioen in de derde klasse C. De ploeg van trainer Henry van Alebeek won vanmiddag dankzij goals van Mark Onwezen, Thomas-Jan van Raaij en Bart Wit met 1-3 van Den Dungen.


Jordy Spooren scoorde de 1-3 namens Margriet. (Foto: Leon Voskamp) 

In de strijd om de tweede plek wonnen zowel Margriet, Avanti’31 als Zwaluw VFC. Margriet won de Osse derby tegen FC Schadewijk met 3-5. Op een drukbezocht sportpark De Neervelden kwam Margriet op een 0-2 voorsprong. Jeffrey van Vlijmen opende vanaf de strafschopstip de score, Bilal El Ghezaoui maakte op vreemde wijze de 0-2 tegen zijn oude club. Trainer Dicky van den Acker: “Dani Eveleens gleed naar de bal, waardoor de bal de lucht inging. De scheidsrechter floot en vervolgens vloog de bal over onze doelman Martin Roelofs tegen de touwen. Op het fluitsignaal kwam hij niet meer terug, want het werd gezien als doelpunt. Er ontstond een hoop tumult, dit was een blunder van de scheidsrechter.” Via een penalty van Dani van der Weg kwam FC Schadewijk op 1-2, waarna middenvelder Jordy Spooren er 1-3 van maakte. Nog voor rust bracht Jordy Hoeks de spanning terug met de 2-3. “In de tweede helft waren we heer en meester en kwamen we via Benjamin Duah op 3-3. Het was wachten op de 4-3, maar de kansen benutten we niet. Door een persoonlijke fout kwam vervolgens Margriet op 3-4 (Jeffrey van Vlijmen, red.). Toen was het gespeeld.” Via Nick van Oorschot eindigde het duel in 3-5. “Ik ben trots op de jongens dat ze zich veilig hebben gespeeld in deze klasse. In februari waren we nog een degradatiekandidaat. Onze doelstelling hebben we behaald door keihard te werken.”


Margriet-aanvaller Jeffrey van Vlijmen scoorde twee keer. (Foto: Leon Voskamp) 

Avanti’31 - ODC 5-0


Avanti’31 - DSC. (Foto: Piet van Vorstenbosch) 

Avanti’31 kende geen moeite met ODC. Door goals van Teun Kuijpers, Luc van den Hurk, Berend Arts, Mees van der Heijden en Toon van der Heijden eindigde het duel in 5-0. De laatste twee waren prachtige treffers. Trainer Stephan Hesemans: “Weer een goede wedstrijd van onze kant met goed voetbal en veel mooie aanvallen.”


Avanti’31 - DSC. (Foto: Piet van Vorstenbosch) 

Nooit Gedacht - Alem 3-0
Nooit Gedacht controleerde het duel met Alem vanaf de eerste tot de laatste minuut. “Ik zag de energie, power en wil om te winnen”, aldus trainer Henry van der Linden. “Een compliment aan de groep dat ze het heel goed opgepakt hadden om het gevaar van Alem te neutraliseren gezien hun snelheid voorin door direct bij balverlies druk te zetten. Aan de bal speelden we vandaag in een hoog tempo met veel geduld. We speelden de bal goed rond en als we de vrije backs konden vinden, hadden we de lopende mensen die gevaarlijk werden.” Jari van Erp maakte in de 34ste minuut mooie goal op aangeven van Wouter Bijveld, die normaliter in het tweede voetbalt. Diezelfde Bijveld -die een uitstekende indruk maakte- tekende in de 47ste minuut voor de 2-0 na een prima loopactie en steekbal van Van Erp. “Daarna werden we wat nonchalant aan de bal. Te snel speelden we de lange bal, waardoor er veel omschakelingen waren. Met dit weer kost dat kracht. Ook moet ik onze keeper Luuk Bijveld een dik compliment geven hoe hij vandaag stond te keepen. Niet dat wij heel veel weg hadden gegeven, maar op de momenten dat hij er moest staan stond hij er.” In de 88ste minuut maakte invaller Levi Schuurmans er 3-0 van. “Vandaag een heel goed Nooit Gedacht gezien waar we mee verder kunnen.” Na afloop was er feest bij de club, mede door het kampioenschap van Dames 3. 

Derde klasse C:
FC Schadewijk - Margriet 3-5
Den Dungen - Schijndel 1-3
Avanti’31 - ODC 5-0
Nooit Gedacht - Alem 3-0
DVG - Zwaluw VFC 0-1
DSC - BMC 1-1
RKTVC - SCG’18 0-3

1. Schijndel 23-54
2. Margriet 23-47
3. Avanti’31 23-46
4. Zwaluw VFC 23-46
5. Den Dungen 23-42
6. Nooit Gedacht 23-39
7. Alem 23-39
8. SCG’18 23-24
9. DSC 23-23
10. FC Schadewijk 23-23
11. DVG 23-19
12. ODC 23-16
13. BMC 23-14
14. RKTVC 23-8

Schijndel - DSC
Zwaluw VFC - Nooit Gedacht
Margriet - DVG
SCG’18 - FC Schadewijk
BMC - Den Dungen
Alem - Avanti’31
ODC - RKTVC

Meer berichten