<p>UDI&#39;19 speelt woensdag thuis tegen</p>

UDI'19 speelt woensdag thuis tegen

(Foto: Kliksport)

UDI’19/CSU speelt woensdagavond tegen Nuenen: winst is gewenst

  •   keer gelezen   Voetbal

UDEN | UDI’19/CSU speelt woensdagavond de belangrijke uitwedstrijd tegen Nuenen. De wedstrijd tegen de huidige nummer zes van de ranglijst is een scherprechter voor de slotfase van het seizoen waarin de ‘prijzen’ worden verdeeld. Met het oog op de nacompetitie is winst gewenst, want Nuenen kan dan van het lijstje kanshebbers worden geschrapt.

UDI’19 kampte de voorbije weken met veel fysiek ongemak. Een weekje vrij, zoals afgelopen zondag, is dan erg fijn. Trainer Lodewijk de Kruif zal hopen dat hij tegen Nuenen weer kan beschikken over de sterkhouders Roald van Hout en Dennis Janssen, spelers die de klappen van de zweep kennen en vooral het verschil maken. Voordeel voor De Kruif is wel dat spits Jeroen Schoonhoven al het hele seizoen in goeden doen is.

Plek vier vasthouden
Aangezien OJC zo goed als zeker de periodetitel pakt, is het zaak voor UDI’19 om in ieder geval plek vier vast te houden. Die klassering betekent (net als plek drie) nacompetitievoetbal, omdat ook kampioen Baronie een periodetitel heeft. UDI’19 zou bij eventuele kwalificatie op 9 en 12 juni een tegenstander treffen uit de Hoofdklasse A (zondag). Overigens is ook plek drie nog een mogelijkheid, want Orion bevindt zich slechts een puntje boven de Udenaren. De Tricolores staan zelf twee punten boven Halsteren en vier boven Nuenen, maar die ploeg heeft een wedstrijd minder gespeeld. Winst is dus gewenst, verlies is dodelijk!
De wedstrijd tussen Nuenen en UDI’19 is woensdag 18 mei om 20.00 uur op sportpark De Oude Landen in Nuenen. De heenwedstrijd eindigde in een 1-0 overwinning voor de Udense ploeg, die hierna nog Longa’30 (29 mei) en Juliana’31 (6 juni) treft.

Meer berichten