HBV won kinderlijk eenvoudig van Fiducia.
HBV won kinderlijk eenvoudig van Fiducia. Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

5E: HBV heel dichtbij titel, DWSH’18 en Astrantia azen op nacompetitie

Voetbal 1.359 keer gelezen

BEERS | HBV moet het kampioensfeestje nog een week uitstellen na de eigen winst (4-0) op Fiducia en de knappe 1-4 zege van nummer twee MVC bij FC Uden. Die uitslag betekende dat DWSH’18 en Astrantia weer een stap dichter bij de nacompetitie zijn na reguliere overwinningen op respectievelijk Boerdonk en RKVV Keldonk.

Het was druk op sportpark Calbroek vandaag. Een lekker zonnetje en de mogelijkheid op een kampioenschap bij puntverlies van MVC waren genoeg redenen voor veel HBV’ers om langs de lijn te komen genieten van een leuke en eenzijdige pot voetbal. De 4-0 zege die HBV boekte, was niet genoeg voor de titel. Jeroen Bardoel, Teun Cuppen, Kevin Hendriks en Moos Hendrix maakten het verschil voor de jongens van coach Lucien Roeffen, die komende zondag in Boerdonk de titel alsnog kunnen grijpen. MVC won met 4-1 van FC Uden, dat via Marco van de Pol vroeg aan de leiding kwam, maar in de tweede helft met ruime cijfers moest buigen voor de mannen uit De Mortel.

DWSH’18 en Astrantia winnen
De uitslag in Uden betekende goed nieuws voor DWSH’18, dat de derde plaats verstevigde dankzij een reguliere overwinning (2-0) tegen Boerdonk. Syb Daverveld zorgde al vroeg voor 1-0. Daarna kregen beide ploegen kansen op een treffer, waardoor het lang spannend bleef. De fusieclub trok de zege uiteindelijk over de streep via Maik de Bruin: 2-0.
Ook Astrantia deed goede zaken door met 0-4 te winnen bij RKVV Keldonk. Tijn Fransman, Koen Theunissen, Hans Kroon en Rik Simons maakten in de tweede helft het verschil namens de gasten. “De eerste helft was matig tot slecht, maar in de tweede helft speelden we goed. Het wordt spannend voor een plekje in de nacompetitie, maar we zijn blij”, blikte Patrick Pothuizen van Astrantia terug.

Verlies VCA, gelijkspel VCO
VCO verspeelde thuis de zege tegen WHV. Roel Huvenaars maakte snel 1-0, maar door een indirecte trap werd het voor rust nog gelijk. Lander Deriemaeker scoorde met nog een kwartier op de klok de 2-1, maar vlak voor het einde werd het toch nog 2-2. “Bij 2-1 raakten we de paal en werd een goal onterecht afgekeurd. Ook misten we nog een 1-op-1 met hun doelman. Een zuur gelijkspel, zeker omdat we beter waren”, vond Mario van Berkom van VCO.
VCA verloor thuis van Elsendorp met 1-3 ondanks een doelpunt van Lucas Goossens.