<p>Vince Duits scoorde de eerste zondag op fraaie wijze</p>

Vince Duits scoorde de eerste zondag op fraaie wijze

(Foto: Peter Kuijpers)

Blauw Geel’38/Jumbo donderdag naar Groene Ster en zondag komt Dongen, KNVB haalt streep door winst O.S.S.’20 op Hercules

  •   keer gelezen   Voetbal

VEGHEL | Het overstortventiel van de Veghelse Derde Divisionist ging een uur na de wedstrijd zondag tegen DEM volledig open. Het haalde na de 2-1 winst de druk volledig van de ketel waar nacompetitie nog wel degelijk mogelijk was. Trainer Niels van Casteren had alle geluk aan zijn achterste hangen dat Wouter Op Den Camp, Vince Duits en Lars Loermans opstonden na de blessures van kanjers Ben van den Nieuwenhof, Koen van der Zanden en Niels Wouters. Blessures zijn altijd vervelend, maar in dit geval van een complete voorhoede kwam dat in de beslissende fase van de competitie wel op een heel vervelend moment.

Door: Peter Kuijpers

Een heerlijke eerste helft met fraaie doelpunten van Vince Duits en Lars Loermans waren de basis voor de latere zege van de Veghelaren op DEM. De 2-1 in de slotfase was slordig, maar ook niet meer dan dat. Tijdens een levada-wandeling zondag in het hooggebergte van Madeira prijs je jezelf gelukkig dat internet het nog doet. Verbazend over het feit dat Gemert zijn vierde thuiswedstrijd op rij verliest en onderin concurrenten Hoogland en Hollandia blijven winnen. Dé hulp kwam uiteindelijk van nieuwe koploper en herintreder OFC dat EVV Echt versloeg. Voor de Noord-Limburgers was Blauw Geel’38 nu niet meer te achterhalen. Zoals de situatie nu is moeten  Brothers in Arms JOS Watergraafsmeer, Hoogland, Hollandia, EVV Echt en Westlandia uitgaan maken wie rechtstreeks degradeert of nacompetitie speelt. Gemert treurt, maar heeft wél alles nog eigen hand en krijgt bovendien OFC nog thuis.


Niels van Casteren ‘geluk bij een ongeluk’ met vervangers die het goed doen 

Speld
Voor Blauw Geel’38 ligt er nog een prijsje in het verschiet en we spreken over periode-3 waar de Veghelaren samen met HSC’21 en nog een vijftal ploegen de lijst aanvoeren. De verschillen zijn dus klein. Niels van Casteren sprak de wijsheid: “Als we alle wedstrijden nog winnen pakken we periode-3.” Daar is geen speld tussen te krijgen en dé vraag hierbij gesteld of de groep, club en begeleiding daar nog goesting in hebben. Op 22 augustus 2021 begon de competitie met een thuiswedstrijd tegen O.S.S.’20 op maandag tweede pinksterdag valt het doek van een competitie die met de voorbereiding mee bijna een jaar duurde. Blauw Geel’38 speelt op Tweede Pinksterdag dan uit naar JOS Watergraafsmeer dat dan wellicht nog strijdt om nacompetitie te ontlopen. 

Opnieuw slachtoffer
De oplettende (Kliksport) lezer zal hebben bemerkt dat de stand van de competitie wat is veranderd. De reden is dat de KNVB de wedstrijd O.S.S.’20 – Hercules heeft geskipt. Reden is dat de Ossenaren Rick van de Waardt inbrachten en die had het aantal reguliere wedstrijden in het zaterdagteam van de club overschreden. Invaller De Waardt speelt 4e klasse zaterdag, het allerlaagste niveau en zal ongetwijfeld niet echt een bijdrage hebben gehad in de eclatante 6-1 overwinning van O.S.S.’20 op Hercules. Op de keper beschouwd staan de Utrechters in hun recht, maar wie heeft hun getipt? Dat riekt een beetje of is die naam uit de computer komen rollen? Dat kan natuurlijk ook. De vraag of hier nog een straf op volgt voor de club van De Rusheuvel is niet bekend. Nadat O.S.S.’20 met een been in de Tweede Divisie stond in het seizoen 2019-2020 en werd teruggefloten door corona kende de KNVB geen clementie nadien. Nu lijken de Ossenaren opnieuw slachtoffer te worden van een administratief foutje. Hoeveel pech of wellicht onrecht kan een club hebben. Waar was de administratie van de KNVB nadat clubs meerdere keren als was toegestaan om ‘corona redenen’ een afgelasting forceerde en de competitie frustreerde? De wedstrijd is overigens woensdag 1 juni opnieuw vastgesteld.

Angstgegner
Voor Blauw Geel’38 maakt het allemaal niet zoveel meer uit. De Veghelaren gaan donderdag naar Heerlen waar Groene Ster de tegenstander is. Zondag afscheid van het eigen publiek en komt ‘angstgegner’ Dongen naar Veghel. Deze week in de Stadskrant een leuk interview met de afscheid nemers Danny Verbakel, Mark Dobbelsteen en Sjaak Egmond. Later ook nog op Kliksport. Dan rest de Veghelaren alleen nog het slot van de competitie op Tweede Pinksterdag in Amsterdam tegen Jos Watergraafsmeer. André van den Heuvel en Leen Jongewaard zongen er ooit al een mooi lied over: “Op een mooie pinksterdag” wie weet ook van toepassing voor Blauw Geel’38. 

Stand (bijgewerkt)
1. OFC 31-56
2. Gemert 31-55
3. ADO’20 31-53
4. Hercules 30-51
5.Groene Ster 31-50
6.UNA 31-49
7.O.S.S.’20 30-47
8. Quick 31-47
9. Dongen 31-46
10. HSC’21 31-43
11. Blauw Geel’38 31-43
12. Unitas 31-41
13. DEM 31-38
14. JOS Watergraafsmeer 31-36
15. Hoogland 31-32
16. Hollandia 31-31
17. EVV Echt 31-31
18. Westlandia 31-29

Woensdag:
OFC - ADO’20

Donderdag:
DEM - O.S.S.’20
Hoogland - Quick
Hercules - Westlandia
Hollandia - Unitas
Dongen - Gemert
JOS Watergraafsmeer - EVV Echt
HSC’21 - UNA
Groene Ster - Blauw Geel’38

Zondag 29 mei
Westlandia - Groene Ster
ADO’20 - JOS Watergraafsmeer
Quick - Hercules
Blauw Geell’38/Jumbo - Dongen
UNA - Hoogland
Gemert - OFC
O.S.S.’20 -HSC’21
Unitas -DEM
EVV Echt - Hollandia

Meer berichten