<p>Einde competitie nadert</p>

Einde competitie nadert

(Foto: Peter Kuijpers)

2F Degradatie en nacompetitie troef en wie neemt periode van Volharding over?

  •   keer gelezen   Voetbal

De dikste prijs is verdeeld en die werd gepakt door kampioen Volharding afgelopen zondag. DAW Schaijk en Emplina zijn de grootste kanshebbers voor de overname van de periode van kampioen Volharding. Wat overblijft zijn de wedstrijden die betrekking hebben op degradatie of nacompetitie. De deelnemers zijn Real Lunet, EVVC, Vianen Vooruit en Venhorst. Twee daarvan spelen zondag tegen elkaar namelijk Real Lunet dat EVVC ontvangt. Het gaat om één degradant en twee teams die de nacompetitie ingaan voor klassenbehoud. 

EVVC speelt zondag tegen een directe concurrent uit bij Real Lunet in Vught. Real Lunet staat er het beste voor met twee punten meer dan de ploeg uit Vinkel. Als Real lunet wint zondag speelt het zich vrij en speelt EVVC het samen met Vianen Vooruit of Venhorst nacompetitie. Bij winst van de Vinkelaren is er nog alles mogelijk. Heel spannend daar op Sportpark Bergenshuizen waar net als alle anderen wedstrijden deze laatste ronden om 14.30 uur wordt begonnen.


Antwan van Rijn. nog voor fikse taak om EVVC in de tweede divisie te houden

Vianen Vooruit – Volkel
Het elftal van trainer Michiel Jans speelde zich keurig vrij na de thuiswinst afgelopen zondag tegen Olympia’18. De druk is weggevallen en de Volkelaren kunnen ontspannen naar dit duel toeleven. Vianen Vooruit moet punten pakken en liefst drie met het in de slipstream zittende Venhorst. Vianen Vooruit moet alles uit de kast halen dit seizoen om bij te blijven. Het speelt al een paar jaar voor een kleine club in een hoge amateurklasse. De selectie van Janssen is smal en als daar mensen uit wegvallen kan dat desastreus zijn voor de prestatiecurve. Heel spannend allemaal, althans voor de thuisclub komende zondag.

Helvoirt – Venhorst
Voor de thuis geldt hetzelfde verhaal zondag. De laatste thuiswedstrijd dus meestal reden voor een leuk feestje. Venhorst kende een onverwachte opstanding nadat het na de corona hervatting al bijna gedegradeerd leek. Bij winst van Vianen Vooruit op Volkel is verlies van Venhorst fataal en keert de ploeg na vijf jaar weer terug naar de derde klasse van de KNVB. Winst is het enige houvast in dit geval.

Prinses Irene – DAW Schaijk
Terwijl op De Schellen in Nistelrode de laatste consumptiebonnen worden gesoupeerd en het terras nog groter zal zijn dan normaal heeft DAW Schaijk andere sores. Nou sores een zwaar woord in dit geval. De ploeg van trainer Rob van der Ven gaat nog volop de strijd aan samen met Emplina om uit te maken wie de periode van Volharding over mag nemen. Emplina mag dat doen op het Sportpark Pelzer in Boxmeer waar Olympia’18 de tegenstander is.

Risico
De overige wedstrijden zijn niet meer belangrijk. Kampioen Volharding gaat In Den Bosch de bos bloemen aan de aftrap bij CHC in ontvangst nemen. De Bosschenaren zullen vermoedelijk geen enkel risico meer nemen in verband met de komende nacompetitie die meteen start na de competitie. Heeswijk speelt zondag de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen SVSSS waarvoor hetzelfde verhaal geldt als dat voor CHC. Mooi weer en leuk terras zijn alle reden voor de getrouwen om Balledonk nog een keer te bezoeken dit seizoen voor de caravan aan de trekhaak gekoppeld kan worden.

Stand:
1.Volharding 24-58
2.SVSSS 24-49
3.CHC 24-48
4.Emplina 24-43
5.DAW Schaijk 24-43
6.Heeswijk 24-33
7.Olympia’18 24-32
8. Prinses Irene 24-30
9.Helvoirt 24-29
10.Volkel 24-28
11.Real Lunet 24-22
12.EVVC 24-20
13.Vianen Vooruit 24-18
14.Venhorst 24-16

Programma zondag 29 mei
Helvoirt - Venhorst
Vianen Vooruit - Volkel
Real Lunet -EVVC
Prinses Irene - DAW Schaijk
Olympia’18 - Emplina
CHC - Volharding
Heeswijk - SVSSS

Meer berichten