Een trotse UDI'19-voorzitter Wim Scheen tijdens de festiviteiten rondom de promotie van zijn club naar de Derde Divisie. (foto: Peter Kuijpers)
Een trotse UDI'19-voorzitter Wim Scheen tijdens de festiviteiten rondom de promotie van zijn club naar de Derde Divisie. (foto: Peter Kuijpers) (Foto: Peter Kuijpers)

‘We werken bij UDI’19 heel nuchter toe naar een nieuw seizoen’

  •   keer gelezen   Voetbal

UDEN | UDI’19/CSU promoveerde eind juni via de nacompetitie naar de Derde Divisie Zondag. Behalve nagenieten van de knappe prestatie heeft het bestuur van de Udense club ook moeten doorschakelen. “We kijken enorm uit naar de vele derby’s volgend seizoen, maar we gaan geen gekke sprongen maken nu we gepromoveerd zijn. We werken heel nuchter toe naar het nieuwe seizoen”, benadrukt UDI’19-voorzitter Wim Scheen.

Door Martijn Schwillens

Dat UDI’19 uiteindelijk promoveerde, was meer dan waar Scheen rekening mee hield toen hij een dik half jaar geleden aantrad als voorzitter. “We wilden een aanval op de top-vijf in de Hoofdklasse doen en dat lukte. Tegen EVV en Orion hebben we bewezen dat we een niveautje hoger aankunnen. Handhaving zal het doel zijn. We gaan niet ineens met geld smijten om de selectie te versterken. Dat is ook niet des UDI’s, al is er wat ruimte om de selectie te versterken als zich in de aanloop naar het seizoen nog een buitenkansje voordoet”, zegt Scheen. UDI’19 speelde vorig seizoen in de Hoofdklasse ‘slechts’ 26 competitieduels. Dat worden er in de Derde Divisie maar liefst 34. Toch meent de preses niet dat de selectie van de Tricolores te smal is voor derde divisievoetbal. “Tegen Willem II (1-3) afgelopen zaterdag deden de vijf spelers die we voor het nieuwe seizoen hebben aangetrokken al mee en ze lieten een prima indruk achter. Maar ook onze talenten, die afgelopen jaar zijn doorgebroken, hebben in de slotfase van het seizoen laten zien het niveau aan te kunnen. Daarom hebben we er alle vertrouwen in dat we ons met deze groep gaan handhaven.”

‘We verwachten vanwege die derby’s meer publiek, maar we gaan ons niet rijk rekenen en de begroting verhogen of zo’

Brabantse onderonsjes
In de Derde Divisie B treft UDI’19 maar liefst zeven provinciegenoten. “Het is een fantastische klasse geworden, met een aantal schitterende affiches en veel Brabantse clubs, ook omdat Baronie en OJC ook zijn gepromoveerd. Iedereen kijkt uit naar de duels met Blauw Geel’38 en Gemert. In beide kampen overigens, want op de avond van de promotie had ik van beide verenigingen al meerdere berichtjes ontvangen”, lacht Scheen. “Maar ook O.S.S.’20, Dongen en UNA zullen ongetwijfeld meer mensen meenemen dan een Longa’30 of Silvolde. We verwachten vanwege die derby’s en de Brabantse tegenstanders ook meer publiek, maar we gaan ons niet op voorhand rijk rekenen en de begroting verhogen of zo. Wedstrijden op zaterdagavond behoren overigens wel tot de mogelijkheden.”

Licentie-eisen voor UDI’19
Daags na de promotie lag bij UDI’19 behalve een felicitatie ook een formele brief van de KNVB op de deurmat vanwege de licentie-eisen die gesteld worden in de Derde Divisie. “Maar daar stond eigenlijk niets in waar we als bestuur van zijn geschrokken. Als je op dat niveau actief bent, moet je voldoen aan bepaalde eisen van de licentiecommissie. De begroting moet formeel goedgekeurd worden door de KNVB, maar het belangrijkste is het aantal opgeleide stewards en het gegeven dat je hoofdveld volledig afgesloten kan worden, met één of twee eigen ingangen. Maar dat hebben we al ingevoerd toen we in 2017 voor het laatst actief waren in de Derde Divisie en sindsdien zijn we altijd zo blijven werken”, onderstreept Scheen.
En tot slot: “Wij kijken bij UDI vooral uit naar het nieuwe seizoen. We hebben er echt heel veel zin in.”

Meer berichten