<p>Rob Kroesen in zijn periode als hoofdtrainer bij Astrantia.</p>

Rob Kroesen in zijn periode als hoofdtrainer bij Astrantia.

(Foto: Kliksport)

‘Rob Kroesen was een bevlogen en betrokken trainer’

  •   keer gelezen   Voetbal

KATWIJK/MIDDELAAR | Op zaterdag 10 september is oud-voetbaltrainer Rob Kroesen overleden. De oefenmeester uit Nijmegen, die al enige tijd ziek was, werd slechts 53 jaar oud. Kroesen was in het recente verleden onder meer werkzaam bij Astrantia en SIOL.

“Rob was een betrokken en bevlogen trainer. Een mensen-mens, met veel humor, maar ook direct en goudeerlijk”, zegt Peter ten Haaf. De huidige hoofdcoach van SIOL was speler onder Kroesen en volgde hem als trainer op bij de Katwijkse vereniging. “Daarnaast was Rob een fijne collega-trainer die verstand had van het spelletje en met zijn enthousiasme iedereen binnen de club mee wist te trekken.”
Behalve bij SIOL, waarmee hij in 2013 promotie naar de vijfde klasse afdwong, was Kroesen ook hoofdtrainer bij Astrantia, Menos, RODA’28, BVC’12 en Heumen. Daarnaast was hij actief bij SV Milsbeek en Hapse Boys als jeugd- of assistent-trainer.

‘Vrolijk en reëel’
De redactie van De Maas Driehoek en Kliksport leerde Kroesen kennen als een vrolijke en reële voetbaltrainer, die altijd de tijd nam voor een reactie of een praatje (ook na een nederlaag) en zich ook betrokken voelde bij het privéleven van de correspondenten die zijn clubs volgden. Wij wensen zijn vrouw Jolanda en alle andere familieleden, vrienden en nabestaanden van Rob veel sterkte met het verwerken van dit zware verlies.

Meer berichten