Afbeelding

Rob Zegers: 'Mijn lichaam is op'

Voetbal 410 keer gelezen
UDEN - Rob Zegers (34) heeft aan zijn club UDI'19 laten weten dat hij met onmiddelijke ingang stopt met voetballen. Lichamelijke ongemakken laten hem geen andere keus. Rob Zegers: "Mijn rug is versleten, het lichaam is op. Daarbij moet ik een kuur volgen vanwege een gebrek aan Vitamine-D. Eer ik daar van hersteld ben is het seizoen voorbij."

Hiermee komt een einde aan een mooie voetballoopbaan en een korte periode in Uden. Zegers: "Het is niet anders, ik heb een fantastische tijd achter de rug en nergens spijt van. Ik wilde gewoon eerlijk zijn ten opzichte van de club. Ik voel dat ik niet meer van waarde kan zijn op het veld en dan hoef ik ook geen centen. Ik heb geleerd dat je pas iets krijgt als je er iets voor kunt doen. Daarom deze stap."

[image=105106]

Twee dagen pijn
Vorige week donderdag probeerde Rob Zegers het nog. "Ik heb een uur getraind met de fysio en kon daarna twee dagen van de pijn niet eens lopen. Toen heb ik de knoop doorgehakt. Natuurlijk is het jammer, UDI'19 is een geweldig mooie club." De voetballer uit Oploo is er de persoon niet naar om al te melodramatisch terug te kijken op zijn voetbaltijd. En dat terwijl hij toch maar mooi, groot talent als hij was, zijn opleiding genoot bij PSV en later actief was voor VVV Venlo in het betaalde voetbal. Zijn grootste successen beleefde hij wellicht bij De Treffers in Groesbeek waar hij een aantal seizoenen lang bij de beste spelers behoorde. Via JVC Cuijk sloot hij dus af in Uden. Waar leerde hij die fluwelen traptechniek eigenlijk? "Van Willy van der Kuylen geleerd bij PSV. Dan ben je nog in ontwikkeling en dan kun je niemand beter tegenkomen dan de meester zelf."

Anders voorgesteld
Rob Zegers is er nuchter onder. "Ik had het me anders voorgesteld hier. Niet de club, want die is geweldig, maar mijn persoonlijke jaar. Als het echter niet meer gaat dan moet je dat accepteren op een gegeven moment. Ik heb het geluk dat ik nooit een zware kruisbandblessure heb gehad of zoiets dergelijks. Wat ook meespeelt is dat mijn vrouw in juni ons eerste kind verwacht. Ik wil dan niet zelf in de lappenmand liggen omdat ik zo nodig toch nog risico's wil nemen. Ik vind het jammer dat de mensen in Uden de echte Rob Zegers niet gezien hebben maar het is niet anders. Ik heb een mooie loopbaan gehad. Ik ga nu nog zeker proberen vanaf de kant de jongens te helpen. Ben nu blij dat ik de knoop heb doorgehakt, straks kan ik de zondag invullen zoals ik zelf wil. Moet je toegeven dat ik daar na 25 jaar ook naar uitkijk. Ik hoop dat we zondag winnen van OJC Rosmalen dan wordt het alleen maar leuker in deze klasse." (WR)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant