UDI'19 heeft ook Matthias van Zanten terug

  •   keer gelezen   Voetbal
UDEN - De droom van UDI'19's assistent-trainer Bart Möhlmann is uitgekomen. Na Sam Wassenberg en Randy Hofmeijer is het nu ook definitief dat Matthias van Zanten volgend seizoen weer terug op Sportpark Parkzicht te bewonderen is. Van Zanten (24) speelde vier seizoenen lang bij JVC Cuijk.

[image=219808]

Bijna vier jaar geleden vertrok Matthias van Zanten naar Cuijk. Een logische stap. Hij wilde zich verbeteren en JVC was en is nu eenmaal een niveau hoger dan UDI'19. Het betekende een grote klap voor het nieuwe UDI'19 van destijds want Van Zanten werd zo'n beetje gezien als het boegbeeld van het nieuwe jeugdige elan wat in UDI'19 was gevaren. De club was afgestapt van vele externe spelers en ging het doen met eigen jeugd. De als linksback begonnen Matthias van Zanten, al snel doorschuivend naar de positie van linker centrale verdediger, voerde het nieuwe groepje vooral in defensief opzicht op natuurlijke wijze aan.

Altijd in de basis
Dat juist hij als echte jongen van de club naar Cuijk vertrok was even slikken voor de beleidsbepalers in Uden. Van Zanten, gehaald voor de breedte, veroverde op de Groenendijkse Kampen meteen een basisplaats als linksback en heeft daarna eigenlijk nooit meer reserve gestaan. Bijna drie seizoenen lang miste de verdediger geen minuut in het shirt van JVC. Vorig seizoen raakte de linkspoot echter net na de winterstop geblesseerd aan zijn enkel. Doordat hij te lang doorspeelde verergerde de blessure met als gevolg dat er een behoorlijk probleem ontstond en hij de laatste maanden niet meer speelde. Aan het begin van deze voetbaljaargang raakte Van Zanten nog verder uit beeld want vanwege zijn studie vertrok de Udenaar ruim een half jaar naar de Verenigde Staten. Nu is hij echter weer terug en ook klaar om te spelen.

[image=148508]

Overeengekomen
De beslissing om bij UDI'19 te gaan spelen kwam voor JVC kennelijk nogal onverwacht. Er moest daarom nog wat kou uit de lucht tussen beide partijen maar alle plooien zijn nu gladgestreken. Matthias van Zanten speelt volgend jaar ook voor UDI'19. Hans Kraaij junior, technisch directeur van JVC Cuijk, gaf het vorige week vrijdag ook al aan. "Matthias van Zanten gaat inderdaad terug naar UDI'19. Die dingen kunnen gebeuren, niets aan te doen." Voor Bart Möhlmann, jarenlang jeugdtrainer geweest op Parkzicht, is de cirkel nu bijna rond want bijna al zijn pupillen zijn nu terug in Uden. Alhoewel, Roald van Hout en Marc Koot nog niet, maar die lopen dan ook in het betaalde voetbal.

[image=96501]

'Wilde ooit eens terug naar UDI'19'
Uiteraard willen we de hoofdrolspeler zelf ook nog even horen. Hij is blij dat de zaken rondgemaakt zijn. Van Zanten: "Ik wilde graag nog eens terug naar UDI'19, dat heb ik altijd gezegd. Dat dit nu al kan is fantastisch en kwam eigenlijk vrij onverwacht. Toen ik een maandje terug in Nederland was heb ik voor het eerst een gesprek met ze gehad en toen kreeg ik een goed gevoel. Ik ambieer een leidende rol in de defensie en dat kan bij UDI'19, dat is wat ik eigenlijk altijd wilde. Bij JVC heb ik het altijd goed naar mijn zin gehad en ik hoop dat ik het komende half jaar nog een mooie bijdrage kan leveren aan het goed afmaken van dit jaar. Ik ben nu helemaal fit, mis alleen nog beetje ritme. Ik voel echter aan alles dat ik er tegenaan zit, ben weer bijna terug waar ik zijn moet."
Meer berichten