Derby in Uden ruikt naar degradatievoetbal

  •   keer gelezen   Voetbal
UDEN - De traditionele derby tussen UDI'19 en Blauw Geel staat komende zondag weer eens op het programma. Het wordt uiteraard vooral een gevecht om het prestige tussen de twee regionale stadjes die al decennia lang een soort van strijd met elkaar voeren. Wie is de mooiste, grootste, beste en interessantste. Zondag gaat het op Sportpark Parkzicht in Uden weer eens over het voetbal.

Beide clubs waren erg ambitieus voor dat de competitie begon. Blauw Geel eindigde vorig seizoen als 2e achter kampioen Gemert terwijl UDI'19 terugkeerde van de gehate Hoofdklasse C en met nieuw elan de strijd wilde aangaan. Met een nieuwe coach en een aantal versterkingen werd er voorzichtig gelonkt naar de bovenste posities. Al snel bleek echter dat zowel UDI'19 als Blauw Geel momenteel aan alle kanten van alles tekort komen om ook maar enigszins naar boven te kunnen kijken.

[image=210000]

Degradatie
Sterker nog: Blauw Geel staat constant op een zorgwekkende positie terwijl de Udenaren de laatste weken ook steeds vaster in het rechterrijtje dreigen terecht te komen. Indien Blauw Geel zondag ook van UDI'19 verliest dan kan er wel eens lichte paniek uitbreken. Door de slecht behandelde blessure van Enis Genc en het vertrek van Mehmet Dingil lijkt er ineens niets meer te kloppen van het Veghelse team. Vooral defensief gezien is het huilen met de pet op wat men laat zien. Vorig jaar werd er verzuimd om een stabiele keeper te halen terwijl de mogelijkheden er waren en ook toen al duidelijk was waar de pijnpunten van de selectie lagen. Overigens ligt het heus niet alleen aan de keeper als de tegengoals tegen het licht worden gehouden. Er worden verdedigend gezien veel fouten gemaakt. Ook werd er niet geinvesteerd in een middenvelder met diepgang en een broodnodige speler voor op de vleugel. De selectie is uit balans, niet complementair, en dat mogen de beleidsbepalers in Veghel zich aanrekenen. Overigens is dit geen excuus voor de huidige lage klassering want ook met deze selectie moet tenminste een veilige plek in de middenmoot het minimale doel zijn. Trainer Francois Gesthuizen zal nu weer teleurgesteld zijn dat het duo Meeuwsen/Tinus voor OJC koos en niet voor zijn team. Misschien dat Emiel van der Sanden zondag weer eens aan de aftrap staat. Toch een speler met scorend vermogen.

[image=220572]

UDI'19
Om eerlijk te zijn gaat het in Uden ook van kwaad tot erger. Ook voor de Parkzichters zou een nederlaag in de komende derby reden voor ongerustheid zijn. Twee weken geleden had men in Deurne constant de bal maar werden er maar hooguit twee uitgespeelde kansen geschapen. Met een eigen defensie die nog wel eens iets weggeeft is dat uiteraard veel te weinig. Als excuus mag wel worden aangevoerd dat Michiel van Zuidam en Kevin van Veen ontbraken, twee belangrijke aanvallers. Achter de schermen stond de tricolores op de transfermarkt wel met 3-0 voor door de drie musketiers Hofmeijer, Wassenberg en Van Zanten terug te halen maar door de bliksemactie van DESO is het nu ineens weer 3-2. De Ossenaren bietsten namelijk Van der Berk en Maamar uit Uden weg. Ook in Uden is het duidelijk geworden dat er voorheen te hoog werd opgegeven over het eigen materiaal. Er is meer nodig dan wat er is en dat wordt nu ook ingezien. De acties zijn er achter de schermen naar maar ondertussen moet het huidige vlaggenschip wel nog enigszins recht worden gehouden. Trainer Bas Gösgens zal zijn jongens scherp moeten krijgen om niet in hetzelfde schuitje als Blauw Geel terecht te komen. U weet wel: die degradatieboot die richting 1e Klasse vaart. UDI'19 zal het moeten doen zonder de geschorste Joep van Geelkerken. (WR)

Programma voor zondag 17 februari
SV Venray - Schijndel/Vitam
Nuenen - Goes
Baronie - Brabantia
Groene Ster - Dongen
UNA/Brinvast - Deurne
UDI'19/Beter Bed - Blauw Geel'38/Jumbo
Someren - EHC/Heuts

Stand Hoofdklasse-B:
1 UNA/Brinvast 14 - 33
2 SV Venray 14 - 32
3 Groene Ster 14 - 28
4 Dongen 13 - 23
5 Deurne 14 - 23
6 EHC/Heuts 14 - 22
7 Baronie 14 - 19
8 UDI'19/Beter Bed 14 - 17
9 Nuenen 13 - 16
10 Goes 14 - 15
11 Schijndel/VITAM 13 - 14
12 Blauw Geel'38/JUMBO 14 - 13
13 Brabantia 14 - 12
14 Someren 13 - 7
Meer berichten