Van Vugt: 'Voorkeur voor langere winterstop'

  •   keer gelezen   Voetbal
NULAND - De winterse periode zorgt voor veel afgelastingen. Het is ook nog maar de vraag of er komende zondag gevoetbald gaat worden. De KNVB heeft voor Zuid II geen algehele afgelasting ingesteld, dus gaan wij er als redactie vanuit dat er toch wat gevoetbald gaat worden. Zoals in Nistelrode, waar in de tweede klasse H Prinses Irene het Nulandia van trainer Maarten van Vugt ontvangt.

Het winterse weer zorgt voor veel problemen bij voetbalclubs. Ook bij Nulandia, dat wel een kunstgrasveld heeft maar daar door sneeuwval lang niet altijd op kon trainen. "Het verloopt natuurlijk rommelig zo'n voorbereiding", aldus Van Vugt. "De meeste clubs hebben er last van. Gisteravond hebben we ons moeten beperken tot loopwerk en wat spelletjes." Veel trainers willen liever een lange winterstop en daar sluit Van Vugt zich bij aan. "In deze periode kun je niks plannen. De ene week kun je niet trainen, de week erop kun je een zaaltje in. Ik ben voorstander van een lange winterstop. In mei en juni kun je ook nog prima voetballen. Bovendien krijg je zo een soort van competitievervalsing. Ik geloof er namelijk niks van dat veel duels op gras doorgaan en de verschillen in gespeelde duels worden zo wel erg groot."

[image=178412]

Meer concurrentie
Nulandia speelde de tweede competitiehelft al wel een duel. Mierlo-Hout werd met duidelijke cijfers aan de kant gezet: 1-5. Vijf goals voor een ploeg die dit seizoen moeilijk tot scoren komt: 18 treffers in competitieverband. "We hadden een middelmatige eerste competitiehelft. Scorend vermogen ontbrak bij ons. Het is voor mij als trainer een voordeel dat er meerdere spelers terug in de selectie zijn gekomen. Zo waren er jongens in het buitenland en hadden we blessuregevallen. Er is meer concurrentie en dat werkt positief."

Handhaving
Het doel van de huidige nummer twaalf in de tweede klasse H is duidelijk. "Handhaving is het allerbelangrijkst", zegt de toekomstig trainer van O.S.S.'20. "Ik heb er alle vertrouwen in dat we het doel bereiken. Een goed resultaat zondag tegen Prinses Irene kan ons daarbij helpen."

Programma tweede klasse H:
-Berghem Sport - Helden
-DESO - SSS'18
-Prinses Irene - Nulandia
-Margriet - Mierlo-Hout
-Wilhelmina'08 - Venlosche Boys
-Volharding - ZSV
-SVC 2000 - ZSV

Stand tweede klasse H:
1. SVC 2000 12-27
2. DESO 11-26
3. Berghem Sport 13-20
4. SSS'18 13-19
5. Venlosche Boys 13-18
6. ZSV 11-16
7. NWC 13-16
8. Mierlo-Hout 13-16
9. Margriet 11-15
10. Wilhelmina'08 12-13
11. Prinses Irene 12-13
12. Nulandia 13-13
13. Volharding 13-13
14. Helden 12-8
Meer berichten