Volkel pingelt Volharding uit de beker

Voetbal 32 keer gelezen
VOLKEL – Het werd een echt bekerduel op de Eeuwsels. Veel doelpunten en opportunistisch spel. Volharding leidde in Volkel bij rust met 0-1. Na rust kwam Volkel terug naar uiteindelijk 3-1. In een paar dolle laatste minuten kwamen de gasten uit Vierlingsbeek alsnog langszij. De benodigde pingels werden door Volkel het beste genomen. De Volkelnaren gaan nu in de champagnekoeler voor de komende kwartfinales.

[image=192773]

Volharding nam in eerste helft de leiding door een doelpunt van Vincent Buijssen. Na rust was het Volkel wat van zich liet horen. Het team van trainer William van der Steen overrompelde de twee klassen hoger spelende tegenstander bij fases. In de 53e minuut wist Mark van den Berg gelijk te maken. Tien minuten daarna kwam Volkel op voorsprong door een treffer van Sander van den Elzen. Mooie taferelen bij de 3-1 van Gijs Verkuijlen. De buit leek binnen, maar de zuurstofflessen van Volkel raakten leeg. Volharding profiteerde en kwam in blessuretijd terug naar 3-3 door Buijssen en Van Elferen. De pingels werden door Volkel beter genomen onder anderen omdat doelman Tomek Kuijpers twee pingels wist te pareren.

Niet rechtvaardig
Trainer Henk Evers van Volharding sprak na afloop duidelijk taal: “Als wij hadden gewonnen, was dat niet terecht geweest. Volkel bepaalde vanavond het spel en kwam verdiend op 3-1. Dat we nog terugkomen op 3-3 mag een wonder heten. Het had zelfs nog 3-4 kunnen worden in deze rare laatste minuten toen de bal voor de doellijn bleef liggen. Dit zou niet rechtvaardig zijn geweest.” Assistent-coach Jan Jilissen vond het een verdiende overwinning. "Jammer dat we adem te kort kwamen, anders waren die pingels niet nodig geweest. Prima prestatie van dit team.”