4G: Boekel Sport kan zondag zaken doen

  •   keer gelezen   Voetbal
BOEKEL – Eveneens de vierde klasse G kijkt reikhalzend uit naar de herstart van de competitie. Ruim drie maanden naar het sportpark sloffen zonder wedstrijden ‘om het eggies’ werkt slopend aan je voetbal enthousiasme. Zondag is dat voorbij. Met Boekel Sport – Stiphout Vooruit en DVG – Boskant zijn dat best leuke paringen om de winter snel te doen vergeten.

Door: Peter Kuijpers

[image=226959]

Boekel Sport ontvangt Stiphout Vooruit, de aanstaande club van Boekel Sport-trainer John Slabbers. Een wedstrijd met een leuk tintje dus. De Boekelnaren zouden wel eens kunnen profiteren van de wedstrijd Avesteyn – Volkel en DVG – Boskant. Het is dan wel net zo makkelijk om zelf van Stiphout Vooruit te winnen.

[image=237850]

Zelfvertrouwen
Avesteyn ontvangt Volkel, de club die dinsdag Volharding uit het bekertoernooi kegelde. Het feit dat Volkel vooral voetballend beter was schept verwachtingen voor zondag in Dinther. Trainer Antwan van Rijn van Avesteyn wil zo snel mogelijk met zijn club weer in het gewone ritme komen. Van Rijn: “Ja, de winter was wat rommelig. We hebben er van alles aangedaan om bezig te zijn, maar de sneeuw is toch met regelmaat spelbreker geweest. Zondag nog prima geoefend tegen Nooit Gedacht en met 2-1 gewonnen. Dat geeft zelfvertrouwen. We moeten snel weer in ons ritme komen. Twee maal trainen en zondags lekker voetballen, dat is het.”

Favoriet
Handel blijft leuk meedoen in de top van 4G. Ondanks het feit dat Mariahout in ernstige degradatiezorgen verkeert, is de club favoriet zondag op Sportpark De Heijbunders. ASV’33 kan de middenmootpositie verstevigen door de te winnen van het Lieshoutse ELI dat zelf de punten bikkelhard nodig heeft.

[image=223081]

De winterslaap
VOW is sterk favoriet thuis tegen het sukkelende Vorstenbossche Boys. Het doet de Vorstenbossche getrouwen pijn in de ogen als er naar de stand op de ranglijst wordt gekeken. Twee punten is na twaalf wedstrijden bijzonder karig. Trainer Willem van den Burgt, die einde seizoen naar Venhorst verkast, blijft positief: “De winterslaap is uit, nu de carnavalsroes nog zien weg te werken en dan kunnen we er weer tegen aan. We hebben er uiteraard weer zin in en willen uiteraard graag wat recht zetten in de tweede helft van de competitie. Beginnen met een overwinning in het nieuwe jaar zou erg welkom zijn. Ik merk dat de groep er ook op gebrand is om te laten zien dat we meer in huis hebben.“ Han van Rosmalen, scheidend trainer van VOW: “We hebben nog een oefenwedstrijd gespeeld deze week. De spelers zijn gretig en dat is nodig ook want zondag alweer een finale tegen Vorstenbossche Boys. We zijn compleet behalve Ruud van Asseldonk, die is nog niet fit. De doelstelling is onveranderd namelijk handhaving in deze klasse en daarom zijn de punten van zondag zeer welkom. Ondanks dat we weinig hebben kunnen trainen, heb ik er veel vertrouwen in en de groep ook.”

[image=237851]

Taaie kluif
DVG ontvangt Boskant. Allemaal clubs die onderhavig zijn aan trainerswisselingen. Even ons geheugen opfrissen. Bij DVG vertrekt Rob van Griensven naar DAW. Henry van Wanrooy, trainer van DAW, komt naar Boskant. Trainer Theo van Lieshout van Boskant is volgend seizoen de trainer van Rhode. Voor Boskant, dat nog volop in de race is voor een eventueel kampioenschap, is DVG een taaie kluif. Dat weet ook Van Lieshout: “Wedstrijden tussen Boskant en DVG zijn altijd moeilijk te voorspellen. Thuis wonnen we vrij gemakkelijk, maar we moeten er ons wel degelijk van bewust zijn dat het komende zondag een zeer lastige pot gaat worden. We kunnen er met een nagenoeg volledige selectie naar toe werken, zonder schorsingen en amper blessures. Altijd weer afwachten hoe je elftal uit de winterstop komt. Het is in deze periode (zeker bij het ontbreken van een kunstgrasveld) vaak behelpen. We gaan dit seizoen wel proberen een prijs te pakken en als het kan de hoofdprijs. Dit zal mede afhangen van het aantal blessures en schorsingen die we oplopen.” Trainer Rob van Griensven van DVG: “We zijn weer klaar om eindelijk te beginnen. Onze doelstelling is meer dan de 28 punten van vorig seizoen. DVG wil de stijgende lijn van vijfde klasse naar vierde klasse nu voortzetten. Tegen Boskant hebben we wat recht te zetten na de zeperd in de voorgaande wedstrijd.”

Programma zondag in 4G:
-Avesteyn - Volkel
-Mariahout - Handel
-ASV'33 - ELI
-Boekel Sport - Stiphout Vooruit
-DVG - Boskant
-VOW - Vorstenbossche Boys

Stand in 4G:
1 Boekel Sport 12 - 27
2 Avesteyn 12 - 25
3 Boskant 12 - 24
4 Handel 12 - 20
5 DVG 12 - 19
6 Volkel 12 - 17
7 Stiphout Vooruit 12 - 17
8 ASV'33 12 - 17
9 VOW 12 - 14
10 ELI 12 - 12
11 Mariahout 12 - 10
12 Vorstenbossche Boys 12 - 2
Meer berichten