Tom Jacobs gaat bij Brabantia keepen

  •   keer gelezen   Voetbal
UDEN - De 23-jarige Tom Jacobs wilde niet meer voor het zoveelste seizoen tweede keeper achter Thijs van Hoeij zijn. Hij gaf dit intern aan waardoor UDI'19 verloren zoon Dennie Witjes terughaalde van Brabantia. Jacobs maakt de omgekeerde weg.

Tom Jacobs: "Ja, het is net rondgekomen maar dit was niet van tevoren zo bedacht of zo. Ik ben nu meer dan vier jaar tweede keeper achter Thijs en heb maar een half seizoen in het eerste onder de lat kunnen staan. Dat ging toen zo goed dat het naar meer smaakte. Ik snap dat UDI'19 voor Thijs kiest maar ik vind mezelf niet zoveel minder. Daarom is het leuk dat ik nu bij Brabantia terecht kan." Ook dit seizoen was het namelijk al snel duidelijk dat de trainer niet voor Jacobs zou kiezen. "Ik ging er helemaal voor, had van de zomer keihard doorgetraind en was door alleen maar gezond te eten meer dan vier kilo afgevallen. Bas Gösgens zei echter al snel dat hij voor Thijs zou kiezen omdat ik op geen enkel onderdeel beter zou zijn. Dat moet ik respecteren hoewel ik mezelf ook niet echt minder vind."

[image=173203]

Trainer B-junioren
Jacobs is ook nog trainer van de B1 van UDI'19. "Ja, maar dat is te combineren want in Eindhoven ga ik op dinsdag en donderdag trainen terwijl de B1 op donderdag tot kwart over zeven traint en op dinsdag niet. Bij Brabantia beginnen ze om kwart over acht dus dat is te halen." Overigens ging ook lange tijd het gerucht dat Jacobs bij O.S.S.'20 zou gaan keepen. "Nee, ik heb helemaal niets van andere clubs gehoord. Toen Brabantia kwam was ik er snel uit, ik word daar gehaald als eerste doelman en dat is precies wat ik wil. Uiteraard is het fijn dat de trainers Chris van den Dungen en Reggie van Gennip me al kennen." Aanstaande zondag zal Tom Jacobs gewoon weer keurig op de bank zitten als UDI'19 afreist naar Dongen.

Programma Hoofdklasse B
Groene Ster UNA/Brinvast
Deurne Someren
Goes EHC/Heuts
Brabantia SV Venray
Schijndel/VITAM Catering Nuenen
Dongen UDI'19/Beter Bed
Blauw Geel'38/JUMBO Baronie
Meer berichten