4G: Handel ongeleid projectiel voor Boskant

  •   keer gelezen   Voetbal
BOSKANT – Voetbalclub Boskant speelt zondag uit bij Handel. In de bedevaartsplaats gaan ze niet voor de titel, maar voor de rest is er nog alles mogelijk. Die hanenstrijd gaat tussen Boekel Sport, Avesteyn en Boskant. De eerste twee dalen zondag af naar de kelder van de vierde klasse-G.

Door: Peter Kuijpers

[image=198026]

Als we de weergoden wat lief aankijken wordt er zondag eindelijk weer een gevoetbald. Om precies te zijn is dat op de kop af drie maanden geleden. Hoogste tijd dat er weer wordt afgetrapt op de nog wat bleke velden in onze regio. Die mening deelt Boskant-trainer Theo van Lieshout van harte: “Het lijkt er nu op dat we zondag eindelijk eens kunnen voetballen. Iedereen heeft het wel gehad met de alternatieve trainingen en vriendschappelijke wedstrijden.” Handel is een onberekenbaar team weet ook Van Lieshout: “Handel is een lastig te bespelen ploeg met veel scorend vermogen. in de eerste wedstrijd kwamen we vrij gemakkelijk met 3-0 voor. Handel knokte zich terug in de wedstrijd en het werd alsnog 3-3 en zeker niet onverdiend. Dus we kunnen onze borst nat maken en weten wat ons te wachten staat op Sportpark D’n Eikenwal.”

[image=226961]

Onheilstijding
Boekel Sport mag geen problemen ondervinden in Lieshout bij ELI. De ploeg uit Lieshout heeft de puntjes nodig om weg te blijven uit de ‘Rode zone’. Bij ELI doet op dit moment de onheilstijding de rondte dat ‘Kind van het dorp’ Jacky van den Ende volgend seizoen bij Sparta’25 in zijn woonplaats gaat spelen. Volkel en DVG zijn twee ploegen waar het voetbal meestal floreert. Dat zal zondag op de Eeuwsels in Volkel niet anders zijn. Het team van Volkel-trainer William van der Steen zit lekker in zijn vel, getuige de winst op het twee klassen hoger spelende Volharding in de beker. Avesteyn is in Vorstenbosch favoriet dat kunnen we met één zin af. Vorstenbossche Boys heeft niets meer aan rekenen. Winst en niets dan winst is de strohalm waaraan de geel-zwarten zich vastklampen.

[image=193149]

Korte skivakantie
VOW speelt deze week uit naar Stiphout Vooruit. Een wedstrijd met een verhaal. Verschillende spelers van VOW zijn komend weekend deelnemer aan een korte skivakantie naar Oostenrijk. Trainer Han van Rosmalen is daar verre van gelukkig mee, maar wil er zich niet achter verschuilen wat hem siert. Van Rosmalen: “Ik wil er niets over zeggen, want we hebben te maken met amateurvoetbal en de mentaliteit van de spelers is nu eenmaal veel anders dan vroeger.” Mentaliteit zou je hier ook kunnen vervangen door verantwoordelijkheidsgevoel al hoor je de VOW-trainer er niet over reppen. Stiphout Vooruit is een team met merkwaardige uitslagen. Verlies tegen Mariahout en Handel, maar winst op ASV’33. Van Rosmalen blijft geloven op een goede afloop: “We spelen op kunstgras tegen een moeilijke tegenstander die eigenlijk veel te laag staat. Met keihard werken vanuit een goede organisatie heb ik er alle vertrouwen in zondag.”

Programma 4G:
-Handel - Boskant
-ELI - Boekel Sport
-Volkel - DVG
-Vorstenbossche boys - Avesteyn
-Mariahout - ASV'33
-Stiphout Vooruit - VOW

Stand 4G:
1 Boekel Sport 12 - 27
2 Avesteyn 12 - 25
3 Boskant 12 - 24
4 Handel 12 - 20
5 DVG 12 - 19
6 Volkel 12 - 17
7 Stiphout Vooruit 12 - 17
8 ASV'33 12 - 17
9 VOW 12 - 14
10 ELI 12 - 12
11 Mariahout 12 - 10
12 Vorstenbossche Boys 12 - 2
Meer berichten