Blauw Geel'38 - UDI'19 krijgt juiste uitslag

  •   keer gelezen   Voetbal
UDEN – Met een 3-3 gelijkspel zal UDI’19 zich het meest bekocht voelen. Lang leek de ploeg van Bas Gösgens te gaan winnen van Blauw Geel'38. Echter in de laatste doldwaze tien minuten trokken Alexander Mols en zwoeger Emiel van der Sanden de 3-1 stand weer gelijk.

Door: Peter Kuijpers

[youtube=0YvZp0rhqOI]

Blauw Geel’38 begon na de winstpartij zaterdag uit bij Someren zonder spits Wesley Meeuwsen. De spits van Blauw Geel’38 was ondanks verwoede pogingen niet van zijn werk los te weken. UDI’19 had wat goed te maken. De ploeg blameerde zich afgelopen zaterdag door met 0-3 van runner-up Schijndel te verliezen. De wedstrijd op Parkzicht begon twintig minuten te laat wegens een blessure van een van de grensrechters. De nieuwe grensrechter die toevalligerwijze op het sportpark aanwezig was had zijn schoenen (maat 47) niet bij. In ijltempo werden de schoenen van bestuurslid Willy Verwegen (ook maat 47) opgehaald. Met als chauffeur Roland de Winter arriveerden die op tijd en kon er rond tien voor drie worden afgetrapt.

[image=240333]

[image=240334]

Ziedend schot
Gevoetbald werd er ook al was het spel niet hoogstaand. De ijzige koude en snijdende wind maakte het verblijf niet erg aangenaam. Gösgens liet Michiel van Zuidam op de bank. Wellicht was de Bosschenaar niet tevreden over zijn performance van afgelopen zaterdag. Zijn vervanger was Mustafa Seddiqi. Kevin van Veen, volgende week geschorst, mocht tegen de Veghelaren beginnen. Hij zag in de zesde minuut zijn ziedend schot net langs het doel van Jeroen Janssen flitsen. UDI’19 opende sterker dan de bezoekers uit Veghel. De 1-0 voorsprong kwam niet onverwachts. Doelman Jeroen Janssen liet de bal uit een hoekschop van Joep van Geelkerken uit zijn handen glippen en in de daarna ontstane scrimmage was Nick van Dijk succesvol: 1-0.

[image=240332]

Sterke fase
Zes minuten later leek het op een drama uit te lopen voor de Veghelaren. Een slap schot van Kevin van Veen ging onder een grabbelende Jeroen Janssen door en het stond 2-0. Janssen leek juist de laatste wedstrijden aan de betere hand, maar toonde vandaag aan dat dit wellicht incidenten waren. Gelukkig voor Blauw Geel’38 verkleinde Alexander Mols uit een fraai genomen vrije trap nog voor rust de stand naar 2-1. Joep van Geelkerken had dé kans op 3-0 kort hiervoor laten liggen, maar strandde ditmaal op Jeroen Janssen. Blauw Geel’38 had in de periode na de aansluitende treffer een sterke fase. Met name Korkmaz en Mols kregen kansen. Ook de zwoegende Emiel van der Sanden zag zijn inzet stranden in de handen van UDI’19-doelman Thijs van Hoeij.

[image=240331]

Rakelings naast
Twee onveranderde teams na rust die elkaar aanvankelijk aardig in balans hielden. Trainer Francois Gesthuizen van Blauw Geel’38 wisselde tien minuten in de tweede helft Murat Korkmaz voor Camiel van Doorn. Kevin van Veen mocht in de zestigste minuut alleen op Janssen af, maar schoot rakelings naast. Het roepende publiek om Van Zuidam kreeg zijn zin. In de 62e minuut kwam de grillige linksbuiten voor Seddiqi. Of het aan de wissel lag zal altijd een vraag blijven, maar UDI’19 kwam wel op 3-1. Van Veen zette zijn talenten nog eens in de etalage door de freekick snoeihard in de bovenhoek te krullen.

[image=240330]

Amper bevatten
De wedstrijd leek beslist en de respectievelijke trainers sloegen aan het wisselen. Zuidam schampte de paal en Mols kopte rakelings over. Blauw Geel’38 speelde alles of niets. Het loon kwam via een intikker van Mols die slim wegliep uit de rug van Mark van den Meulenhof. Op aangeven van de frequent opkomende Sten van Vessem mocht Mols de bal binnenlopen. Zou het dan toch? Bij UDI’19 werd het stiller op de tribune. Exact in de derde minuut blessure tijd kreeg Emiel van der Sanden loon naar werken. De Blauw Geel’38-spits kreeg de bal terug uit de zestien en kogelde met een harde streep zijn team alsnog langs UDI’19. Drinkflessen vlogen in het rond en de waterzak van verzorger Rien Peters moest het ontgelden. Blauw Geel’38 kwam langszij en dat moet voor UDI’19 als een nederlaag gevoeld hebben. Aanvoerder Giovanni Henskens kon het amper bevatten: “Dit hadden we nooit meer af moeten geven. Jongens, wat baal ik hiervan.” Bij de Veghelaren ging de soundblaster aan. Het ene puntje moet gezien het verloop van de wedstrijd als winst hebben gevoeld.

[image=240329]

UDI’19: Thijs van Hoeij, Giovanni Henskens, Mark van den Meulenhof, Mourad Maamar, Robin van Cuijk, Kevin van Veen (78. Jaap Benkers), Joep van Geelkerken, Mustafa Seddiqi (62. Michiel van Zuidam), Nick van Dijk, Tim Wolf, Bas van den Berk (70. Johan Vissers)

Blauw Geel’38: Jeroen Janssen, Coen van Beljouw, Stefan Dekkers (85. Nicky Scheepers), Jeroen Minneboo, Sten van Vessem, Mustafa Guler, Guus Peters (79. Dirk Kroon), Alexander Mols, Mounir Biyadat, Emiel van der Sanden, Murat Korkmaz (57. Camiel van Doorn)


Gesprekken met trainers en spelers zijn maandagmorgen op SkyLine RTV te horen in het programma vroeg uit de veren tussen 08.00 en 09.00 uur. Deze worden in de loop van de dag herhaald.

Uitslagen Hoofdklasse-B:
-Dongen - Nuenen 2-4
-UDI'19/Beter Bed - Blauw Geel'38 3-3
-Schijndel/Vitam - Someren 1-1
-Goes - EHC/Heuts 1-2
-Brabantia - Venray afg

Stand Hoofdklasse-B:
1 UNA/Brinvast* 20 - 48
2 SV Venray* 19 - 39
3 Schijndel/VITAM 20 - 33
4 EHC/Heuts 20 - 32
5 Nuenen 21 - 32
6 Groene Ster 20 - 30
7 Baronie 20 - 29
8 UDI'19/Beter Bed 20 - 28
9 Deurne 20 - 27
10 Dongen 20 - 27
11 Blauw Geel'38/JUMBO 20 - 24
12 Goes 20 - 19
13 Brabantia 20 - 19
14 Someren 20 - 9
Meer berichten