Chris en Reggie zondag terug op Parkzicht

  •   keer gelezen   Voetbal
UDEN - En nog steeds is UDI'19 niet helemaal vrij van degradatiezorgen. De stand in de Hoofdklasse B schuift namelijk zo nadrukkelijk in elkaar dat nog steeds alles mogelijk is. Indien de Parkzichters zondag op eigen veld van Brabantia verliezen dan moet men weer opnieuw gaan vrezen.

Overigens gaat op Sportpark Parkzicht niemand van dit doemscenario uit. UDI'19 kan namelijk tegelijkertijd ook nog steeds naar boven kijken. Indien het een beetje meezit de komende weken dan kan er zomaar toegang worden verkregen tot de nacompetitie betreffende promotie naar de Topklasse. Zo dicht ligt het dus bij elkaar.

[image=209993]

Chris en Reggie
Met Brabantia komen zondag twee oude bekenden naar Uden toe. Reggie van Gennip, assistent-trainer van de Eindhovense formatie, is uiteraard een echte UDI'19-man terwijl hoofdtrainer Chris van den Dungen vorig seizoen deze functie nog op Parkzicht invulde. Een speciale wedstrijd dus voor het technische duo van Brabantia maar ook voor de spelers van UDI'19 want die spelen tegen hun oude trainers. De heenwedstrijd in Eindhoven wonnen de Udenaren met 1-5 na eerst nog met 1-0 te hebben achtergestaan. Brabantia knokt nog nadrukkelijk tegen rechtstreekse degradatie en moet eigenlijk verplicht punten pakken in Uden. Dit is niet onmogelijk want UDI'19 laat telkens twee gezichten zien. Af en toe wordt er zeer sterk gevoetbald maar regelmatig is men het spoor ook enigszins bijster. In ieder geval zijn Kevin van Veen en Mourad Maamar weer terug van schorsingen.

Belangrijke zege
De benauwde overwinning in Nuenen kwam voor UDI'19 in ieder geval precies op het juiste moment. Ook in dit duel showde het team van coach Bas Gösgens weer wat er zo goed aan het elftal is maar ook waar de duidelijk zichtbare zwakheden liggen. Bij vlagen ongrijpbaar en zeer dreigend maar dan ook weer onnodig achteruit lopend, daarbij geen druk op de bal zettend, en dan daarmee de problemen over zich afroepend. Een jonge ploeg met te weinig coachend vermogen. Organisatorisch teveel afhankelijk van de langs de kant zittende trainers maar soms moet je in de wedstrijd als groep over zelf regulerend vermogen beschikken. Voetballend vermogen zit er echter genoeg in en dat zal misschien genoeg zijn om Brabantia te verslaan. Chris en Reggie zullen echter broeden op een masterplan. De twee mogen sowieso tevreden zijn over de prestaties van het team wat ze trainen. Met hele beperkte middelen houdt de Eindhovense formatie nog steeds klassenbehoud in het zicht. Dat is al een prestatie op zich. (Willy Rooyakkers)

Programma Hoofdklasse B:
-UNA/Brinvast - Nuenen
-Schijndel/Vitam - Goes
-Groene Ster - Baronie
-SV Venray - Someren
-Dongen - EHC/Heuts
-Deurne - Blauw Geel'38/Jumbo
-UDI'19 Beter Bed - Brabantia

Stand Hoofdklasse B:
1. UNA/Brinvast 21 -51
2. SV Venray 20 -39
3. Schijndel/VITAM Catering 21 -36
4. EHC/Heuts 21 -35
5. Baronie 21 -32
6. Nuenen 22 -32
7. UDI'19/Beter Bed 21 -31
8. Groene Ster 21 -30
9. Deurne 21 -28
10. Dongen 21 -27
11. Blauw Geel'38/JUMBO 21 -24
12. Goes 21 -22
13. Brabantia 21 -20
14. Someren 21 -9
Meer berichten