1D: Kennismaking met nieuwe trainer HVCH

  •   keer gelezen   Voetbal
HEESCH – Bij HVCH vindt er aan het einde van dit seizoen een trainerswissel plaats. Henry van Alebeek geeft na zes jaar het stokje over aan William van Overbeek (38). Kliksport sprak met laatstgenoemde.

Volgens Van Overbeek kwam hij bij HVCH terecht via zijn voorganger. "Ik ken Henry al een tijdje en toen hij zei dat hij stopte bij HVCH had ik wel interesse om het over te nemen. Vervolgens deed Henry een goed woordje voor me en zodoende kwam ik in beeld." Dat een trainer mee op zoek gaat naar zijn opvolger is een goede zaak, zegt Van Overbeek. "Trainers moeten ook de langere termijn in de gaten houden. Ik zou me ook wel met het technische beleid willen bemoeien. Daar hoort ook de jeugd bij." Ondanks dat Van Overbeek niet uit de regio komt, wist hij al wel het een en het ander van HVCH. "In het verleden heb ik wat wedstrijden bekeken van de ploeg. De club zelf heeft een echt dorpsgevoel en veel jeugd. En ze spelen natuurlijk op een goed niveau."

[image=239610]

Stabiele eersteklasser
Het goede niveau waar Van Overbeek op doelt is de eerste klasse. Op dit moment presteert de ploeg niet op z’n best, met een plaats net boven de streep voor nacompetitie tegen degradatie. Daarbij heeft de ploeg een of twee wedstrijden meer gespeeld dan de concurrentie onderin. Een spannende tijd dus voor HVCH. Maar volgens Van Overbeek blijft de doelstelling van de club onveranderd. "HVCH wilt een stabiele eersteklasser zijn. In de toekomst willen we de jeugdopleiding en het tweede elftal meer aanspreken." Volgens Van Overbeek hoeven we naast Rik en Geert Korsten, die overkomen van tweedeklasser Nulandia, niet veel meer versterkingen te verwachten. "Hooguit eentje."

[image=225150]

Druk baasje
Op dit moment traint Van Overbeek de Berlicumse club BMC, die achtste staan in de derde klasse (Zuid 1, 3C). "Het gaat heel positief met de jongens daar. We hebben wat tegenslagen gekend met spelers die weggingen of geblesseerd af moesten haken, maar daardoor kunnen jonge gasten zichzelf laten zien." Daarnaast is hij ook assistent-trainer van FC Den Bosch A1 en is hij nu een cursus aan het doen om docent bij de KNVB te worden. Een druk baasje dus, maar HVCH hoeft zich geen zorgen te maken. "Ik ga vol voor HVCH."

Programma eerste klasse D:
11-4:
HVV Helmond - OSS'20
RVU - Heidebloem
Caesar - GSV'28

14-4
Wittenhorst - Limburgia
RVU - Bekkerveld
OSS'20 - SV Meerssen
HVV Helmond - SV TOP
Sparta'25 - Caesar
GSV'28 - HVCH
Heidebloem is vrij.

Stand eerste klasse D:
1. Bekkerveld 17-38
2. Wittenhorst 18-37
3. TOP 18-31
4. SV Meerssen 19-31
5. O.S.S.'20 17-26
6. BSV Limburgia 18-26
7. Heidebloem 17-24
8. GSV'28 17-23
9. Sparta'25 19-21
10. HVCH 18-20
11. RVU 16-18
12. HVV Helmond 17-18
13. Caesar 19-8
Meer berichten