UDI'19 en UNA beiden blij met punt

  •   keer gelezen   Voetbal
UDEN - UNA/Brinvast uit Zeelst mag zich officieel kampioen noemen van de Hoofdklasse B. Op Sportpark Parkzicht in Uden kwamen de mannen van trainer Jurgen Dirkx niet verder dan een 1-1 gelijkspel maar doordat runner-up Venray wederom verloor was dat ruimschoots voldoende.

[image=242571]

Gezien de gigantische voorsprong op de nummer twee, nu al dertien punten, is het onnodig om te zeggen dat UNA de meer dan terechte kampioen is. De parkeerplaats in Uden stond vol geparkeerd met supportersbussen en bij de ingang werden geel-zwarte fanartikelen verkocht. Het was duidelijk dat UNA klaar was om vandaag de titel te gaan vieren. Het was daarom gezellig druk op Parkzicht, naar schatting omzoomden zo'n duizend toeschouwers het veld.

[youtube=pXZhhGWlOe8]

[image=242528]

Fraaie vrije trap Henskens
Al snel sloeg het uitgelaten sfeertje een beetje om bij de supporters van UNA want binnen vier minuten krulde Giovanni Henskens op magistrale wijze een vrije trap in de korte hoek binnen: 1-0. De vrije trap was toegekend door scheidsrechter Alwin Steegs omdat Kevin van Veen was gevloerd. De spits uit Eindhoven toonde zich erg dreigend en bedrijvig in de openingsfase. De bezoekers moesten even van de schrik bekomen en hadden geluk dat Bas van der Berk een grote kans wat te slap inschoot. Naarmate de wedstrijd verder op gang kwam werden de gasten steeds dominanter. De ploeg toonde ondanks het hobbelige veld toch aan lekker te kunnen tikken, het had veelal de bal. Het Udense gelegenheidscentrum Nick van Dijk en Thijmen de Ruiter leek aardig te staan maar toen na twintig minuten door Erwin Isbouts een corner werd genomen kon toch niet voorkomen worden dat er eerst een speler van UNA vrij kon inschieten en daarna spits Jelle Schijvenaars als winnaar uit de daarop onstane scrimmage kwam: 1-1.

[image=242570]

Mourad Maamar erin
De beste kans was daarna voor Brian Boogers namens de gasten maar alleen voor keeper Thijs van Hoeij schoot hij wat wild over. Torino Hunte was in die fase een aantal keren langs rechtsback Jaap Benkers gesneld maar over de gehele wedstrijd gezien hield de Udenaar hem toch aardig in bedwang. Na de pauze kwam bij UDI'19 Mourad Maamar in het veld voor de onzichtbare Michiel van Zuidam waarna Bas van der Berk linksbuiten ging spelen. Maamar viel sterk en energisch in, UDI'19 kreeg meer de overhand, nam het initiatief wat over. Het was ook de invaller die met een schitterende volley vanaf twintig meter de binnenkant van de paal teisterde. Aan de andere kant kreeg ook Boogers weer een kans maar zijn subtiele voetbeweging leverde net geen resultaat op. Schijvenaars had moeten scoren maar binnen vijf meter van doelman Van Hoeij schoot hij nog recht op de keeper die vervolgens goed redde. In de slotfase was het UDI'19 dat nog op de winst joeg. Tim Wolf kreeg een grote kopkans op aangeven van Kevin van Veen terwijl hij even later te slap inschoot toen hij alleen voor keeper Rick van den Oever verscheen. De beste man van UDI'19, Bas van der Berk, besloot een fraaie individuele actie met een schot over.

[image=242569]

Tevreden
Tussendoor had Kevin van Veen nog geappelleerd voor een strafschop maar scheidsrechter Steegs oordeelde dat de aanvaller zich te makkelijk liet vallen en daar viel ook wel iets voor te zeggen. In de laatste minuten namen de ervaren spelers van UNA zichtbaar wat gas terug, het gelijke spel vonden ze namelijk prima. UDI'19 deed ook goede zaken want mag zich nu alleen leider van de stand in de 3e periode noemen. Na afloop werd de schaal uitgereikt aan het feestende gezelschap uit Zeelst. Proficiat, ook namens Kliksport. (Willy Rooyakkers)

[image=242568]

UDI'19 - Van Hoeij, Benkers, De Ruiter, Van Dijk, Henskens, Van Geelkerken, Van Cuijk, Van der Berk, Wolf (83. Tuithof), Van Veen, Van Zuidam (46. Maamar)

Uitslagen Hoofdklasse B
- Baronie - Dongen 3 - 0
- UDI'19 - UNA 1 - 1
- Brabantia - Blauw Geel'38 3 - 5
- EHC - Schijndel 1 - 0
- Nuenen - Venray 3 - 2
- Someren - Groene Ster 0 - 4
- Goes - Deurne 1 - 1

Stand Hoofdklasse B:
1.UNA 23 -55
2. Venray 23 -42
3. EHC 23 -38
4. Schijndel 23 -37
5. Baronie 23 -36
6. UDI'19 23 -35
7. Nuenen 24 -35
8. Groene Ster 23 -34
9. Dongen 23 -30
10. Blauw Geel 23-30
11. Deurne 23 -29
12. Goes 23 -24
13. Brabantia 24 -23
14. Someren 23 -9
Meer berichten