2H: Belangrijke winst Nulandia en Prinses Irene

Voetbal 18 keer gelezen
NULAND/NISTELRODE - Nulandia en Prinses Irene zijn twee winnaars van dit weekend in de tweede klasse H. Beide ploegen pakten in de strijd om handhaving drie belangrijke punten. Voor Margriet betekenen de overwinningen dat de ploeg nu op een nacompetitieplek staat.

Prinses Irene was favoriet in Helden, maar er moest natuurlijk nog wel gevoetbald worden. De hekkensluiter werd uiteindelijk met 0-1 verslagen. Door de overwinning staat Prinses Irene tiende, met twee punten voorsprong op Margriet. Nulandia heeft net als Prinses Irene en Venlosche Boys dertig punten. Drie daarvan werden zondagmiddag behaald tegen Wilhelmina'08. De druk was merkbaar bij de spelers van Nulandia. Toch werd er goed mee omgegaan en na 90 minuten stond er een 1-0 eindstand op het bord. Rob Gabriëls werkte na ruim twintig minuten een corner van Geert Korsten binnen. "We zijn tevreden over het resultaat. Dat is het enige dat telt", aldus trainer Maarten van Vugt.

Volharding bijna zeker
Volharding is vrijwel zeker van handhaving in 2H. Door het 1-1 gelijke spel bij DESO staat de ploeg zevende en is het gat drie punten met Margriet. Op een feestelijke dag voor DESO, dat de titel uitgebreid viert, kwam de thuisploeg voor rust op voorsprong door Thomas van den Broek. De tweede helft zette Kevin Reijnders met een schot in de rechterhoek beide ploegen echter weer op gelijke hoogte. DESO scoorde ook al na vijf minuten, maar toen werd de treffer door scheidsrechter Jan Hennevelt uit Schaijk afgekeurd na een vermeende handsbal van Bram Kappen.

[image=243340]

SVC 2000 periodewinnaar
SVC 2000 legde zondagmiddag beslag op de tweede periode. De Limburgers waren op bezoek bij Berghem Sport met 1-3 te sterk. De Berghemnaren staan door de nederlaag vijfde in 2H, maar wel met maar twee punten achterstand op SSS'18. Die ploeg had ook nog kans op de tweede periode, maar dan moest SVC 2000 wel verliezen. Zelf won SSS'18 ook niet. Tegen Margriet werd het 2-2. Bij Margriet scoorden Paul van Lith en Rick van Rodijnen, bij SSS'18 was Bart Beckers trefzeker en werd er een eigen doelpunt gemaakt. De Ossenaren staan nu elfde en hebben nog twee wedstrijden om nacompetitie te ontlopen. Volgende week zondag staat het duel met Venlosche Boys op het programma, dat slechts twee punten meer heeft.