3D: Nacompetitie dreigt voor Festilent

  •   keer gelezen   Voetbal
ZEELAND – Festilent en Vitesse'08 zijn nog in onderlinge strijd verwikkeld wie er nacompetitie moet gaan spelen. Voor de rest heerst het gezelligheidsvirus als de competitie 2012-2013 zondag wordt uitgezwaaid met Erp als spetterende kampioen. Uitpuilende terrassen voor de clubhuizen en wellicht met meters bier neemt 3D zondag afscheid van een mooie competitie.

Door: Peter Kuijpers

[image=243789]

Op zaterdag 2 september 2012 ging de competitie in 3D van acquit. Het affiche gaf de aansprekende Landerdse derby: Festilent – DAW. Het duel eindigde met 2-2 onbeslist. De Zeelanders hadden die zaterdag wellicht nog geen weet dat de komende competitie een zware kruistocht zou worden. Ruwaard en MVC zijn dit seizoen de degradanten. Met de periodekampioenen Rhode, DAW en EVVC (nemen als hoogstgeplaatste in eindrangschikking periode van kampioen Erp over) heeft het kaf zich overduidelijk van het koren gescheiden. Festilent of Vitesse'08 maken onderling uit wie nacompetitie gaat spelen om niet te degraderen.

Veilig
Ook in deze mooie derde klasse liegt de eindrangschikking niet. Venhorst kon de sterke start in deze competitie niet volhouden. Wellicht dat blessures van dragende spelers, onder anderen die van Tom van den Boogaard, de ploeg wat heeft afgeremd. Toch zijn ze in Venhorst dik tevreden en kan trainer Marc van de Ven kaarsrecht door de voordeur naar buiten. Hij vertrekt naar Heeswijk, dat vecht voor klassenbehoud in de tweede klasse. Nooit Gedacht speelde zich veilig door een succesvolle eindspurt in te zetten. De eindspurt van Avanti'31 is leuk, maar kwam te laat. Wel een teken aan de wand dat er van deze ploeg komend seizoen veel verwacht mag worden. Volgens veel trainers in 3D was Achates het team met de meeste kwaliteit. Toch blijft de ploeg uit Ottersum met lege handen achter. Veel wordt verwacht van Rhode in de komende nacompetitie. Mooie weken liggen nog in het verschiet.

[image=225273]

Graag winnen
Festilent is sterk afhankelijk van de grillen van DAW. De Schaijkenaren pakten periode-3 op overtuigende wijze. Trainer Henry van Wanrooy van DAW heeft een prima elftal neergezet op D’n Heuvel waar hij het eerste jaar overtuigend mee kampioen werd. Nu lijkt de ploeg uit Schaijk een serieuze kandidaat voor de nacompetitie. DAW kan voor Festilent wel eens heel belangrijk worden. Van Wanrooy is er heel duidelijk in: "Ik wil graag de competitie winnend afsluiten. Maar ik geef toe dat mijn gedachten al bij IVO (eerste tegenstander in de nacompetitie) zijn. Dat zal me toch niemand kwalijk nemen. Ook niet met het feit dat ik daar rekening mee ga houden. Het team dat zondag speelt gaat niets weggeven en wil graag winnen van Vitesse'08."

[image=211647]

Brian Peters
Festilent-coach Maikel van Orsouw weet wat hem te doen staat zondag: "We moeten op de eerste plaats zelf winnen. Dat vooropgesteld. Dan zijn we afhankelijk van DAW. Gaan die spelers sparen? Daar moet ik als trainer heel reëel in zijn en kan me dat voorstellen. DAW heeft een goed team met de beste flankaanvaller van de derde klasse: Brian Peters. Normaal moet Vitesse’08 geen probleem zijn. Festilent is hetzelfde verhaal als Herpinia een paar jaar geleden. Die maakten ook een vrije val. We degraderen hoe dan ook niet rechtstreeks, dus hebben we alles nog in eigen beheer. Eerst zondag maar eens winnen van MVC. Dan horen we wel hoe het afloopt in Schaijk."

Programma 3D:
-Rhode - Achates
-Avanti'31 - Ruwaard
-DAW - Vitesse'08
-EVVC - Nooit Gedacht
-Erp - Venhorst
-Festilent - MVC

Stand in 3D:
1. Erp (K) 21 - 49
2. EVVC(P) 21 - 43
3. Rhode (p) 21 - 38
4. RKOSV Achates 21 - 36
5. DAW(P) 21 - 36
6. Avanti'31 21 - 35
7. Venhorst 21 - 33
8. Nooit Gedacht 21 - 22
9. Vitesse'08 21 - 19
10. Festilent 21 - 17
11. MVC (D) 21 - 13
12. Ruwaard (D) 21 - 9
Meer berichten