4G: Nog twee periodes te vergeven

  •   keer gelezen   Voetbal
VOLKEL – Bij winst op Boekel Sport is periode-3 voor Volkel. Komende zondag op de laatste competitiedag wordt dit beslist. Tevens zal dan aan het eind van de middag bekend zijn wie periode-1 van kampioen Boekel Sport overneemt. Nog 90 minuten voetballen en het seizoen 2012-2013 is alweer passé

[image=223692]

Heel spannend komende zondag. Wie pakt periode één of drie? Kampioen Boekel Sport is reglementair winnaar van deze periode. Maar vanwege het kampioenschap, gaat deze naar het hoogst geplaatste team in de eindklassering nog zonder periode. Zo speken de statuten van de KNVB hierover. Voor die periode één komen dus Avesteyn (42 punten) of Boskant (40) punten nog in aanmerking. Avesteyn speelt thuis tegen DVG dat nog een heel klein kansje heeft, maar dan moet het echt met grote cijfers winnen in Dinther en bovendien is het dan wenselijk dat Boekel Sport het bezoekende Volkel klopt. Voor trainer William van der Steen van Volkel is er maar een ding belangrijk: zondag winnen bij Boekel Sport. Na de leuke bekersuccessen ontbreekt het laatste prijsje: een periode. Het zou een bekroning zijn op een succesvolle tweede seizoenshelft. De periode kan de Volkelaren bijna niet ontlopen omdat het bij verlies zelfs een gunstiger doelsaldo heeft.

[image=241936]

Erg zuur
DVG heeft het lot van Boskant in handen. Mocht de ploeg van trainer Rob van Griensven de laatste wedstrijd winnen in Dinther is Boskant bij winst op VOW spekkoper. Dat Boskant wint bij VOW lijkt meer waarschijnlijk dan winst voor DVG bij Avesteyn. De ploeg uit Zijtaart lijkt de totale zin in voetbal te hebben verloren. Erg zuur voor trainer Han van Rosmalen die zich een beter afscheid had voorgesteld op De Vonders. Wellicht dat de Zijtaartse schouders er zondag nog een keer onder gaan. De laatste wedstrijd blijft per slot van rekening nog altijd het beste hangen.

[image=226960]

Mooi piekmoment
Een leuke competitie nadert zijn einde. Boekel Sport werd overtuigend kampioen. De ploeg van trainer John Slabbers degradeerde vorig seizoen wat knullig, maar is na één jaar weer terug. Prima prestatie van de trainer die na vijf seizoen naar Stiphout Vooruit vertrekt. ELI en Vorstenbossche Boys keren weer terug naar de rijen der vijfde klassen. Aan een mooi piekmoment van Vorstenbossche Boys komt een einde. De club vierde hoogtij in periode met de gebroeders Rob en Erik van der Wijst. Die tijden zijn voorbij en de club zal moeten bouwen aan een nieuw team. Mooie opdracht voor komende trainer Mario van Berkom die van FC De Rakt afkomt. Met Vorstenbossche Boys zal hij hoogstwaarschijnlijk zijn huidige team (FC De Rakt) weer tegen gaan komen.

Programma 4G:
-Avesteyn - DVG
-Mariahout - Stiphout Vooruit
-ASV'33 - Vorstenbossche Boys
-Boekel Sport - Volkel
-VOW - Boskant
-ELI - Handel

Stand 4G
1 Boekel Sport 21 - 51
2 Avesteyn 21 - 42
3 Boskant 21 - 40
4 DVG 21 - 38
5 Stiphout Vooruit 21 - 34
6 Volkel 21 - 33
7 Handel 21 - 28
8 ASV'33 21 - 24
9 VOW 21 - 22
10 Mariahout 21 - 22 (P-2)
11 ELI 21 - 15
12 Vorstenbossche Boys 21 - 9
Meer berichten