FC Oss: Van der Sloot wil blijven

  •   keer gelezen   Voetbal
OSS – Hij is topscorer aller tijden van FC Oss en wellicht een van de meest geliefde spelers in de clubhistorie. Marcel van der Sloot (32) heeft een aflopend contract, maar als het aan hem ligt blijft hij nog even in Oss. “FC Oss is mijn cluppie.”

[image=243157]

Eigenlijk zouden FC Oss en Van der Sloot vorige week in gesprek gaan met elkaar. De spelmaker zat echter ziek thuis en dus is de afspraak verzet naar een ander moment. Maar hij is duidelijk wat voor hem de intentie van het gesprek is. “Ik heb altijd gezegd dat wanneer ik nog van waarde ben, ik door wil gaan. Met negen doelpunten en tien assists zou je kunnen zeggen dat ik dat wel ben. Zolang ik nog merk dat het verschil uitmaakt dat ik meedoe ga ik graag door. Dan ben ik het eigenlijk wel verplicht.” Het afgelopen jaar heeft Van der Sloot een speciale plaats in de geschiedenisboeken van FC Oss gekregen. Zo werd hij in dit seizoen topscorer aller tijden, scoorde hij het snelste doelpunt ooit en ging hij over de 250 wedstrijden heen. Een lachende Van der Sloot: “Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat nu het perfecte moment is om te stoppen.” Hij gaat verder: “Maar nee, FC Oss is mijn cluppie. Zolang ik er nog plezier in heb ga ik door. En de combinatie van werken bij Clubmobiel en voetballen bij FC Oss bevalt me heel erg goed.”

[image=240351]

Volgend seizoen
Zodoende wilt Van der Sloot ook nog wel even naar volgend seizoen kijken. Hij hoopt dat de spelersgroep grotendeels intact blijft. “Als FC Oss zijnde moeten we structureel bouwen aan een toekomst. Elk jaar vijftien nieuwe spelers toevoegen aan de groep schiet niet veel op. We hebben nu een groep met veel goede spelers, als we daar een grote kern van kunnen behouden kunnen we volgend seizoen weer stappen zetten.”

[image=193550]

FC Emmen
Morgen kan het de laatste wedstrijd van dit seizoen zijn. FC Emmen is in Drenthe de volgende tegenstander. Bij winst is FC Oss afhankelijk van FC Dordrecht, dat bij puntverlies de negende plaats die recht geeft op play-offs moet overdragen aan de Ossenaren. “Het is sowieso al een groot compliment voor de ploeg dat we zo ver zijn gekomen”, begint Van der Sloot. “Het seizoen zijn we eigenlijk incompleet begonnen. Maar in de loop van dit seizoen is alles in elkaar geschoven en dan zie je dat we een degelijke serie kunnen neerzetten, zoals na de winterstop.” Volgens Van der Sloot moeten we dit seizoen in twee delen zien. “Voor de winterstop kregen we teveel goals tegen. Dat ligt niet aan de keeper of verdediging, maar aan de hele ploeg. We wisten voor de winterstop dat we minimaal twee of drie goals moesten scoren om te winnen. Nu kunnen we veel meer op ‘de nul’ spelen en winnen we ook lelijke wedstrijden” Trainer Anton Janssen heeft daar een groot aandeel in gehad, volgens Van der Sloot. “Hij is aan de hand van beelden verdedigend aan de slag gegaan met ons. Nu staan we ten opzichte van elkaar beter gepositioneerd. We zijn een degelijk en stabiel team. Ook dat is een kwaliteit.” “We zijn nu in een positie dat we afhankelijk zijn van andere ploegen, maar wij focussen ons op de wedstrijd tegen FC Emmen. Zij staan redelijk laag, maar hebben helemaal geen slechte ploeg. Ze spelen goed voetbal, maar kunnen te vaak een wedstrijd niet naar zich toetrekken. We moeten gewoon onze eigen wedstrijd winnend afsluiten, dan pas kijken we naar anderen.”
Meer berichten