4G: Volkel sluit seizoen af met periode-3

  •   keer gelezen   Voetbal
BOEKEL – Volkel werd in Boekel winnaar van periode-3. De ploeg van trainer William van der Steen had voldoende aan het ene puntje bij Boekel Sport, zelfs een bescheiden nederlaag had gekund. Avesteyn versloeg concurrent DVG met 2-1 en palmde periode-1 in van kampioen Boekel Sport. Vorstenbossche Boys nam afscheid van de vierde klasse met verlies bij ASV’33.

[image=244192]

Volkel nam op De Donk in Boekel een 0-3 voorsprong. Twee maal was het Luuk van den Elzen die zijn team een 0-2 voorsprong gaf. Minpuntje voor trainer William van der Steen dat hij zijn aangeslagen aanvoerder Ruud Verstegen moest wisselen voor Roy van Hinthem. Deze stand leek de ruststand te worden, maar dat viel anders uit. Eerst was het Gijs Verkuijlen, die met dank aan Stijn van Cuijk, de 0-3 en veilig lijkende voorsprong op het scorebord mocht brengen. Boekel Sport verkleinde in echter in het rustsignaal via een fraaie kopbal van Lars van den Elzen naar 3-1.

[image=244191][image=244190]

Sjoerd Vogels
Na rust was het Sjoerd Vogels die de toenemende sterkte van Boekel Sport onderstreepte. Links en rechts wat mensen uitkappende plaatste hij de bal beheerst achter een kansloze Tomek Kuijpers: 2-3. Boekel sport verliezen van Volkel staat in geen enkel boek beschreven. Dus ook zondagmiddag niet. Eerst nog kwam Lars van den Elzen niet tot scoren voor Volkel nadat hij alleen op de Boekelse doelman afging. Tomek Kuijpers bewees zijn waarde door de doorgebroken Noud van Stiphout van het scoren af te houden. Boekel Sport kwam toch op gelijke hoogte en hield de eer: ‘nooit verliezen van Volkel’ in stand. Een wat pompeuze val van binnen de zestien van een Boekel Sport-speler was voor de arbiter van dienst alle reden om de bal op elf meter van Kuijpers te deponeren. Aan Sjoerd Vogels kun je dit soort klussen wel overlaten en liet vervolgens Kuijpers kansloos: 3-3. Ach leuk, maar het deed er niet meer toe. Volkel werd winnaar van periode-3. Zijn de winnaars van de laatste periode niet dé grote kanshebbers op verder succes? Op 12 mei (thuis) en 16 mei (uit) spelen de Volkelaren voor de nacompetitie tegen SV Milsbeek.

Nacompetitie
Avesteyn won vanmiddag het niet onbelangrijke duel van DVG. Door de winst is de ploeg van Antwan van Rijn nam Avesteyn de periode van kampioen Boekel Sport over. Avesteyn kwam na vier minuten al op voorsprong. Dries Heerkens kwam na een loei van een fout in de DVG-defensie in balbezit en rondde af naar 1-0. In de 30e minuut kopte Pieter Kuijpers een voorzet van naamgenoot Rob Kuijpers snoeihard binnen. Na rust kwamen de gasten uit Liempde op 2-1 door een vrije trap van Wilco Voets. Caarls en Bekkers hadden voor DVG mogelijkheden op de gelijkmaker. Het was echter Avesteyn dat aan het langste eind trok. Een snelle aanval werd knap afgerond door invaller Joost van der Heijden. Avesteyn is door dit resultaat deelnemer aan de nacompetitie. Zondag speelt Avesteyn thuis tegen Olympia’18 en op donderdag 16 mei is de return.

[image=244193]

Uitslagen 4G:
-Avesteyn - DVG 2-1
-Mariahout - Stiphout Vooruit 1-7
-ASV'33 - Vorstenbossche Boys 3-2
-Boekel Sport - Volkel 3-3
-VOW - Boskant 2-3
-ELI - Handel 2-2

Eindstand 4G:
1 Boekel Sport 22 - 52 K
2 Avesteyn 22 - 45 P
3 Boskant 22 - 43
4 DVG 22 - 38
5 Stiphout Vooruit 22 - 37
6 Volkel 22 - 34 P
7 Handel 22 - 29
8 ASV'33 22 - 27
9 VOW 22 - 22
10 Mariahout 22 - 22 P
11 ELI 22 - 16 D
12 Vorstenbossche Boys 22 - 9 D

Meer berichten