Van Veen: 'Eén keer knallen voor UDI'19'

  •   keer gelezen   Voetbal
UDEN - Zelf gaat hij er vanuit dat hij zondag zijn laatste wedstrijd voor UDI'19 gaat spelen. Kevin van Veen (21) vertrekt immers naar JVC Cuijk. Van Veen: "Ik wil zondag nog één keer knallen voor UDI'19, het is een fantastische club."

Een kleine slag om de arm moet er echter nog wel worden gehouden. Bij verlies kunnen de Parkzichters nog aangewezen worden op een nacompetitie betreffende degradatie terwijl bij een zege misschien play-offs richting Topklasse wachten. Van Veen: "Dat laatste geloof ik niet want Schijndel gaat echt wel winnen van Someren. Die rollen ze makkelijk op. Het is schandalig dat wij in deze situatie terecht zijn gekomen. We hebben deze week een uur bij elkaar gezeten in de kleedkamer. De trainer is best tevreden over het seizoen maar de laatste twee wedstrijden hebben we het echt laten afweten. We hebben veel teveel kansen gemist in deze duels. Ik ook zeker. Vooral tegen Venray had ik er minstens twee moeten maken. Zondag gaan we er vol op, we moeten winnen anders hebben we het niet meer in eigen hand."

[image=222945]

FC Den Bosch
Met pijn in het hart neemt de talentvolle spits uit Eindhoven afscheid. "Weet je dat ik vorig seizoen wilde stoppen? Ik had er geen zin meer in en dacht beter bij mijn vrienden in Nieuw Woensel te gaan ballen. Toen kwam echter UDI'19 en ze hebben me fantastisch opgevangen. Ik heb echt een geweldige band gekregen met trainer Bas Gösgens, met Bart Möhlman ook, maar vooral met Bas. Ik hoop nog ooit onder hem te trainen in de toekomst. Ik heb voor JVC Cuijk gekozen in december omdat FC Den Bosch mij in de wachtkamer zette. FC Den Bosch gaf aan interesse in mij te hebben en dat er eventueel later een contract voor me zou klaarliggen. Ik moest echter in de wachtkamer plaatsnemen omdat ze nog een nieuwe technische staf moesten samenstellen. Toen JVC vervolgens vroeg of ik snel wilde beslissen heb ik dat gedaan. Ik had een goed gesprek met Twan Hofmans, een man waar ik veel respect voor heb gekregen, en ook daarna met Hans Kraaij jr. Hans legde me uit wat hij van een spits verwachtte en dat was helemaal hetzelfde als mijn eigen visie. Een spits moet een aanspeelpunt zijn en geil voor de goal. Dat vind ik dus ook."

[image=231898]

Respect voor Alexander Mols
Kevin van Veen is overigens een fan van Blauw Geel-aanvaller Alexander Mols. "Ja,ik weet dat hij ook naar JVC kon. Het siert hem dat hij niet van zijn gegeven woord aan Blauw Geel afweek. Ik vind hem echt een hele sterke aanvaller, een goede voetballer waar ik respect voor heb." Had Van Veen zelf niet nog een jaartje in Uden moeten blijven? "Misschien wel maar ik heb nu deze beslissing genomen. Ik kon ook naar Gestel of Nieuw Woensel en dat trok me vanwege het feit dat er vrienden van me zitten en dat is ook erg aanlokkelijk. Ik ga nu echter vol voor JVC. Uiteindelijk droom ik echter om voor Achilles'29 of Spakenburg te voetballen. Daar ben ik eerlijk in, dat is mijn ultieme ambitie. Deze clubs zijn aantrekkelijker voor mij dan alles wat onder de top vijf van de Jupiler League hangt. Daarvoor moet ik echter wel eerst slagen bij JVC. Sam Wassenberg deed het ook aardig bij UDI'19 en hem lukte het ook niet." UDI'19 was dus in alle opzichten een goede zet voor hem. Ook de fans vindt hij over het algemeen geweldig. "Op een paar rotte appels na. Die zijn echt vervelend." (Willy Rooyakkers)

Meer berichten