Pieter Kuijpers: ‘Ik wil plezier in mijn spel’

  •   keer gelezen   Voetbal
DINTHER – Pieter Kuijpers (27) speelt bij vierdeklasser Avesteyn. Pas later in het seizoen ‘komen aanwaaien’ maar volledig door de groep opgenomen. Vertrok op zijn 10e naar PSV en later naar FC Den Bosch. Daarna volgden nog een scala aan amateurteams en niet de minsten. Zijn huidige club is Avesteyn en daar heeft hij een goed gevoel bij.

Door: Peter Kuijpers

[image=244332]

Als je bij een club binnenkomt wil je je laten zien. Die fout overkwam ook Pieter Kuijpers: “Dat deed ik in het begin. Ik wilde me laten gelden. Ook al kom je uit een hogere klasse wil dat niet zeggen dat je het op een ‘lager’ niveau fluitend kan laten passeren. Dat viel me aanvankelijk ook tegen. Nu ik de zaken wat nuchterder bekijk gaat mij dat makkelijker af. Ik kan niet altijd twee maal trainen in de week. Soms wel, maar ook vaak niet. Ik zit in de sportmarketing en dat is vaak werken tot op de late avond. Avesteyn geeft me die mogelijkheid dus dat grijp ik met beide handen aan. Dit wil ik het komende seizoen voortzetten en daar hebben we goede afspraken overgemaakt ” Een warm bad Avesteyn? “Nee, dat wil ik niet steeds gebruiken. Gemert was bijvoorbeeld ook al een warm bad, dan voldoen er wel meer clubs aan deze metafoor.”

[image=244419]

Potentievolle jeugdigen
Zondag speelt Avesteyn voor de nacompetitie thuis tegen Olympia’18. Voor Pieter Kuijpers een totaal onbekende: “Nee, het zegt me niets. Onze trainer zegt dat het een goed team is” Dat zou ik ook zeggen als ik trainer was Pieter. “Ja, maar eerlijk, ik ken ze niet. We zullen er wel vol tegenaan moeten. We hebben een prima team met potentievolle jeugdigen. Rens van Vugt is er een van. Je moet Rens wel geprikkeld houden. Dat heeft hij nodig. Hij kan echt heel veel daar gaat Avesteyn nog van profiteren. Je moet ons niet onderschatten." Als je een type speler als Pieter Kuijpers binnenhaalt wordt er wat verwacht van je: “Dat is waar. Ik kan die rol goed invullen. Vierde klas voetbal is nu eenmaal anders dan spelen in de Top- of Hoofdklasse. Ik geef toe dat het makkelijker voetbalt met Mark van Dijk (aanvoerder Gemert red pk.) langs je. Die heb je bij Avesteyn niet en dat mag je ook niet verwachten. Iedereen is er mee bezig en wil heel graag op zondag de wedstrijd winnen. Daar voel ik me heel goed bij thuis.”

Zondag 12 mei Avesteyn – Olympia’18 aanvang 14.30 uur
Meer berichten