Volkel capituleert pas in verlenging

  •   keer gelezen   Voetbal
GEMERT – Voetbalclub Volkel heeft in de bekerfinale tegen SV Deurne, ondanks het 2-1 verlies ,een uitstekende indruk achtergelaten. Lang hield de vierdeklasser gelijke tred met de hoofdklasser uit Deurne. Omdat er in 90 minuten niet werd gescoord, moest de verlenging scherprechter worden. Volkel kwam nog voor door Stijn van Cuijk. Thijs van Pol en Harm van der Steen bliezen het Volkelse sprookje aan diggelen.

Door: Peter Kuijpers

[image=244874]

Volkel arriveerde pas kort voor tweeën in de kleedkamer van Sportpark Molenbroek. Het was een drukke tweede pinksterdag op het Gemertse sportpark. Diverse finales in de districtsbeker werden op Molenbroek afgewerkt maandag. Het hoofdmenu van die dag was de finale Deurne – Volkel. Ruim vijfhonderd toeschouwers vergaapten zich aan dit duel. Voor Volkel een hele eer om dit mee te mogen maken. De ploeg van trainer William van der Steen hoefde daar overigens niemand voor te bedanken gezien de ploegen die in de voorronden door de rood-witten werden uitgeschakeld. Volkel trad trouwens aan in het zwarte uittenue. SV Deurne speelde thuis, maar gezien de blauwwitte huiskleuren had het originele en traditionele shirt best gekund. Dat was jammer, maar ook niet meer dan dat.

[image=244877]

Underdog Volkel
Deurne is doende met een loeizwaar programma. De bekerfinale is leuk, aar hoofdzaak is e nacompetitie waar het team van Klaas Wels nog volop aan de bak moet voor lijfsbehoud in de Hoofdklasse. Vrijdag werd er met 2-1 verloren bij DESK. Wels zei echter in het sportprogramma van SkyLine op zaterdag dat hij volledig aan zou treden in Gemert en geen spelers zou sparen. Wels: “Ik wil elke wedstrijd winnen en zeker die beker. Dat is mij nog nooit gelukt. We gaan zeker vol aan de bak.” De trainer hield woord en zijn ploeg ging fel uit de startblokken. Het tempo lag niet erg hoog en wellicht was het daarom dat underdog Volkel alles vrij makkelijk kon belopen. Met een verre spits, Mark van de Berg en aansluitende middenvelders, loerde de ploeg op haar kansjes.

[image=244876]

Bovenkant van de lat
Maarten Vos van Deurne kreeg een hele mooie kans, maar schoot in het zijnet. Peter van der Zanden haalde een Deurnesse inzet van de lijn, maar zag ook een schot van ploeggenoot Rik Verwijst rakelings langs het doel van Deurne-doelman Joost Bukkems naast gaan. Deurne was meer aan de bal dan Volkel maar kwam evenmin tot doelpunten. Stijn van Cuijk kreeg de Volkelse handen op elkaar bij een fraai schot van afstand dat via de bovenkant van de lat achter ging.

[image=244875]

Tot verdriet
Na rust werd er druk gewisseld. Deurne-trainer Klaas Wels bracht Louwers en Van Pol voor Van de Kerkhof en Kuijpers. Mark van de Berg verdween naar de Volkelse bank en voor hem kwam Luuk van den Elzen. De eerste kans was voor Volkel waar Sander van den Elzen alleen op Bukkems af mocht gaan nadat Bart Zanders zich in de bal verslikte. Maar tot groot verdriet van Volkel ging deze inzet naast. Deurne werd sterker en bij de zuurstofflessen van Volkel raakte de bodem in zicht. Toch wist de ploeg het tot het eindsignaal van scheidsrechter Tunnissen te klaren.

[image=244878]

Pijp volkomen leeg
De verlenging zou op Molenbroek de winnaar aan moeten wijzen. In de tweede minuut vergreep Alain van den Besselaar zich aan Luuk van den Elzen. De vrije trap werd door Stijn van Cuijk met een fraaie krul achter Joost Bukkems geschoten. De vreugde was van korte duur. In de euforie van dit doelpunt was het Deurne dat op gelijke hoogte kwam. Uit een corner van Dennis Groen kopte invaller Thijs van Pol snoeihard binnen. Het in extase uittrekken van het shirt door Van Pol getuigde niet van slimheid. Trainer Klaas Wels was ook niet blij met de actie, want hij zit al niet dik in zijn spelers. In de tiende minuut van de eerste verlenging werd het nog erger voor Volkel. Harm van der Steen mocht in een scrimmage succesvol afdrukken: 2-1. Bij Volkel was de pijp volkomen leeg, voor Deurne was het een kwestie van uitspelen. Aanvoerder Wim Verbeek (sterke partij in Gemert) mocht uit handen van KNVB-official Jos Heutink de beker in ontvangst nemen. Volkel was even down, maar niet voor lang. De ploeg van de Eeuwsels zette zich keurig op de voetbalkaart vond ook trainer William van der Steen: “We gaan hier met opgeheven hoofd weg. Toch is het altijd zuur om te verliezen. Misschien dat ik het later voor me wat relativeer. We hebben een leuke groep waar ik veel van verwacht komend seizoen. We gaan in Volkel nog even bijeen zitten om de wedstrijd nog eens door te nemen en samen te zijn met onze supporters.”

William van der Steen en Stijn van Cuijk zijn morgenvroeg tussen 8.00 en 9.00 uur te horen op SkyLine in het programma ‘Vroeg uit de veren’
Meer berichten