Rinse Wiekema: ‘Successen maken hongerig’

  •   keer gelezen   Voetbal
SCHIJNDEL – Waar andere ploegen al twee ronden achter de rug hebben is het vandaag de beurt aan Schijndel. Vanavond om 20.00 uur wordt er voor de nacompetitie op het Zuideinderpark afgetrapt tegen competitiegenoot Venray. Spits Rinse Wiekema (29) van Schijndel is een van de spelers vanavond. Kliksport sprak met hem en trainer Harry Blokhuis van Venray.

Door: Peter Kuijpers

[image=245464]

Spits Rinse Wiekema van Schijndel ziet het duel tegen Venray wel zitten: “Ach leuk toch. Ik denk dat Venray vanavond zeker wil winnen. Daar ben je sportman voor. Ik heb wel zin in deze wedstrijd. We hebben lekker getraind afgelopen dinsdag. We zijn er klaar voor. De successen van de laatste maanden hebben ons hongerig gemaakt.” Wiekema maakt aan het einde van het seizoen de overstap naar Blauw Geel’38 in Veghel. Hij is de beoogde opvolger voor Wesley Meeuwsen die naar OJC Rosmalen gaat verhuizen. “Ik heb met Schijndel en UNA vaak tegen Blauw Geel’38 gespeeld. Ik zie het als een goed georganiseerde vereniging met zeker een stukje gezelligheid.”

Speelstijl
Gezelligheid leg dat eens uit: “Ik bedoel dat de gemoedelijkheid van een dorp me erg aanspreekt. Ik heb er ontzettend veel zin in. Je bent gehaald voor doelpunten, dus dat moet je ook waarmaken, dat weer wel. Ik ben een balvaste spits. Ik ken de speelstijl van Meeuwsen niet zo goed, maar gezien het feit dat ze iemand zochten voor in de punt leek het leuk om het te doen. Ik ga daar mijn best voor doen en hoop dan dat ik elke week mag spelen.” Blauw Geel’38 speelde veelal met twee spitsen dit seizoen. Daarover sprak de boomlange aanvaller (195 cm) met trainer Francois Gesthuizen. “Dat is wel zo, maar de laatste wedstrijden ook in het driespitsen systeem. Daar kan ik best mee overweg. Ik zie me ook vaak als aangever. Eerst maar eens Venray. We zijn het aflopen weekend vrij geweest, dat is ook wel eens lekker. Dus iedereen heeft heel veel zin in voetbal donderdag.”

[image=221235]

Vroeg afscheid
De wil om te winnen lijkt bij Venray, de club van trainer en Udenaar Harry Blokhuis, behoorlijk tot het nulpunt gedaald. Het 1-4 verlies thuis tegen EHC betekende nagenoeg zeker een vroeg afscheid in deze nacompetitie. Alleen een grote uitslag bij Schijndel vanavond zou nog enigszins wat druk op de EHC-ketel kunnen houden. Blokhuis: “Hier moet ik reëel in zijn. We hebben echt niet de illusie dat wij nog doorkomen. Dan had je de eerste wedstrijd moeten winnen. Dat hebben we zondag nagelaten. EHC wilde schijnbaar wel graag promoveren. Ze hebben de ploeg helemaal geprepareerd op de nacompetitie. Het gaf wel twee grote nederlagen voor ze in de laatste competitiewedstrijden tegen Deurne en Blauw Geel’38. We gaan die pot vanavond echt niet weggeven, maar bij Venray staat de blik al veel meer op volgend seizoen en dat is begrijpelijk. Bij ons is de wens om naar de Topklasse te gaan niet erg groot. Ik ben meer voor leuke Hoofdklassen met mooie derby’s. Die Topklasse is geen succes geworden.”

[image=244419]

Donderdag 23-mei Zuideinderpark RKSV Schijndel – Venray
Aanvang 20.00 uur.

Meer berichten