3D: Zondag beperkt inhaalprogramma

  •   keer gelezen   Voetbal
Slecht drie wedstrijden staan nog open dit jaar. Komende zondag wordt het programma van 10 november glad gestreken. Herpinia ontvangt Stormvogels’28 waar Festilent gastheer is voor Achates. Avanti’31 tegen Boekel Sport is een leuke open wedstrijd.

[image=226592]

Avanti’31 presenteerde deze week de opvolger van Hans van Es als trainer. Ronny Everaerts is de naam en komt uit Valkenswaard. Of Everaerts kan beginnen in de derde klasse of in het slechtste geval in de vierde klasse is nog lang niet bepaald. Na zondag resten nog negen wedstrijden die dat moeten gaan bepalen. Dat geldt overigens ook voor de bezoekers uit Boekel zondag: Boekel Sport. Weliswaar drie punten meer dan tegenstander Avanti’31, maar zeker nog geen garantie voor klassenbehoud. Zowel Avanti’31 als Boekel Sport wonnen afgelopen zondag ruim. Een open wedstrijd zondag in Schijndel dat zeker. Avanti’31 met een scorende Bas van Gaal en Boekel Sport met een in vorm zijnde aanvoerder Jelle Bouwmans. Wellicht dat Kliksport zondag daar een kijkje komt nemen.

Leuke wedstrijden
Festilent ontvangt 'angstgegner' Achates. Op 7 april werd er aan het einde van de competitie met 2-3 verloren. Lekker liep het nooit tussen de twee clubs. Ooit wilde Festilent een wedstrijd wegens een sterfgeval verzetten. Daar wilde toen Achates niet aan meewerken en daar ontstond wat wrevel over. Later moest de wedstrijd op een karige bijveldje met een soort van waxine verlichting gespeeld worden. Dingen die natuurlijk al lang vergeven en vergeten zijn. Festilent kreeg zondag in Schijndel bij Avanti’31 flink er van langs. Na een paar leuke wedstrijden plaatste Avanti’31-trainer Hans van Es c.s. de Zeelanders met 4-0 weer met beide voeten op aarde. Zondag komt het Ottersumse Achates naar De Bundel. Een zege zal de Zeelandse, maar ook de Ottersumse kalkoen met Kerst ongetwijfeld een extra fijn smaakje geven.

Herinneringen
Maikel van Orsouw trainer van Festilent: “Nou de klap is verwerkt. We weten waar het aan heeft gelegen. Als je drie doelpunten in tien minuten tegen krijgt dan is het gedaan. Het was van beide kanten een slechte wedstrijd. Avanti’31 uit brengt ons slechte herinneringen want vorig jaar was het resultaat ook niet best. Maar duidelijk is dat we komende zondag weten waaraan we moeten werken. We spelen thuis tegen Achates, dus we gaan dit tegenover ons trouwe publiek rechtzetten dat zij we hen verplicht.”

Programma derde klasse D:
-Herpinia – Stormvogels’28
-Festilent –Achates
-Avanti’31 – Boekel Sport

Stand derde klasse D:
1. Margriet 13 - 27
2. Nooit Gedacht 13 - 24
3. Rhode 13 - 22
4. Venhorst 13 - 17
5. RKOSV Achates 11 - 16
6. Festilent 12 - 16
7. DAW 13 - 16
8. Boekel Sport 12 - 15
9. Avesteyn 13 - 14
10. Avanti'31 12 - 12
11. Stormvogels 12 - 12
12. Herpinia 11 - 11
Meer berichten