Blauw Geel'38 - UDI’19 knoert van een derby

  •   keer gelezen   Voetbal
VEGHEL – Dat zijn de wedstrijden, daar doen we het voor. Kreten die je rond de komende derby Blauw Geel’38 tegen UDI’19 met regelmaat hoort. Twee gemeentes die fysiek steeds dichter naar elkaar groeien, maar hun mooie avances een halt toe hebben geroepen. Zondag is dat geen onderwerp en staat het affiche garant voor een geweldige happening die meer behelst dan een partijtje voetbal. Veghel versus Uden, nog twee nachtjes slapen.

Door: Peter Kuijpers

De wedstrijden tussen Blauw Geel’38 en UDI’19 worden al sinds vorige eeuw tegen elkaar gespeeld. Het hoofdveld van UDI’19 lag toen nog verscholen achter voormalig café Van den Broek aan de Prior van Milstraat in Uden. Blauw Geel had het veld liggen bij ‘Jas van Zutphen’ waar nu De Oude Barrière is gevestigd bij het Fina-tankstation. Het hoofdveld werd met een afrastering afgezet waarop jutten zakken hingen ter voorkoming van gratis kijkers.

[image=265040]

Mooi nostalgie
Toen al speelden de gebroeders Nol en Victor Jetten, Jo Rooijendijk en Joop van Eembergen met UDI’19 tegen Blauw Geel’38. In Veghel deden ze het met Toon van de Laar, Ad van den Berg, Hans Callaars en Wim Vissers om er maar een paar te noemen. Wedstrijden die vaak nog na de competitie voor veel publiek in Mariaheide op een veredelde knollentuin werden gespeeld. Later is de derby voor de Van Lanen cup in Odiliapeel weer tot leven geroepen. De reden waarom hij er nu niet meer is blijft een raadsel. Willy van Berkel, Mertin van Katwijk, Johan Vissers, Joost Janssen en Remco Snoep kwamen over van UDI’19, momenteel zelfs de keeper van zondag: Sander Maas. Maarten Willems, Lodewijk van Helvoirt, Peter Bijvelds en huidige verzorger Noimin Imankarijo speelden ooit in het fraaie tricolores shirt. Wellicht vergeten we er nog wel een paar. Mooie nostalgie vooraf aan deze prachtige derby.

[image=221729]

Emotionele waarde
Het heden zegt dat UDI’19, getoetst aan de koplopers Blauw Geel’38 en Gemert, zich geen puntenverlies meer kan permitteren. Bij UDI’19 is Randy Hofmeijer fit. Hofmeijer: "Ik viel zondag uit tegen EHC omdat mijn enkel omsloeg. Het was niet ernstig en was meer uit voorzorg. Zondag ben ik er zeker bij en ga zo ook trainen." Voor beide trainers is de emotionele waarde van de wedstrijd niet echt hoog. Erwin van Breugel van Blauw Geel’38 was hier vrij helder over: "Het leeft bij de spelers, maar voor mij is het niet meer dan één of drie punten waar ik hoop op drie. Ik lees natuurlijk wel de kranten en kijk op sociale media. Dat is mooi en kan ik waarderen." De Veghelse trainer verwacht een fel UDI'19 aan de start: "Ja, dat zeker. Het zou me verwonderen als ze niet zouden doen. Zaak voor ons daar positief op de anticiperen." Blauw Geel’38 trainde donderdag volledig, waar zelfs Mustafa Guler weer terug was. Voldoende mogelijkheden voor Van Breugel wie hij zondag om 14.30 uur aan de start brengt. Hoe noemen ze zoiets ook alweer? Een weeldeprobleem toch?

Programma Hoofdklasse-B
-Blauw Geel'38 - UDI'19
-EHC/Heuts - Nuenen
-Gemert - Deurne
-Baronie - Dongen
-Bekkerveld - SV Venray
-De Valk - Groene Ster
-OJC Rosmalen - Schijndel

Stand Hoofdklasse-B
1. Blauw Geel'38/Jumbo 12 -27
2. Gemert 12 -27
3. OJC Rosmalen 12 -20
4. UDI'19 12 -20
5. Baronie 12 -19
6. Schijndel/De Wit 12 -18
7. Dongen 12 -17
8. Venray 12 -16
9. Groene Ster 12 -13
10. Nuenen 12 -12
11. Deurne 11 -11
12. EHC 12 -11
13. De Valk 11 -10
14. Bekkerveld 12 -6

SkyLine registratie voorbereiding derby
http://www.youtube.com/watch?v=tDz1IrvCRMs&list=TLIzNJclrhottA5vYMtO-zKP4jyORdwiQv
Meer berichten