Sam Wassenberg: 'Wij moeten winnen'

  •   keer gelezen   Voetbal
UDEN - Gezien de huidige stand van zaken in de Hoofdklasse B is voor UDI'19 komend weekend de opdracht even simpel als tegelijk moeilijk. De Udenaren moeten de derby met Blauw Geel'38 winnend gaan afsluiten. Spits Sam Wassenberg: "We moeten wel, een andere optie is niet acceptabel."

Sam Wassenberg keerde aan het begin van het seizoen terug van een verblijf bij JVC Cuijk. En met succes, want de gedreven aanvaller heeft inmiddels al twaalf doelpunten op zijn naam staan. Afgelopen zondag toonde hij tegen EHC weer aan momenteel in uitstekende vorm te zijn en ook met het nodige vertrouwen te spelen. Het beste bewijs hiervan vormde de prachtige tweede goal die hij maakte: met een fraaie stift verschalkte hij op beheerste wijze de Hoensbroekse doelman. Wassenberg: "We speelden echt goed als team in de eerste helft. Onze taktiek werkte goed, we konden EHC overrompelen."

[image=253916]

Blauw Geel'38 sterk
Omdat zowel Blauw Geel'38 als Gemert ook wisten te winnen bleven de Udenaren op een achterstand van zeven punten staan. Indien Blauw Geel'38 dus zondag ook van UDI'19 weet te winnen dan is voor de Parkzichters het seizoen qua titelaspiraties eigenlijk meteen zo goed als over. "Ja, twee teams inhalen die tien punten voorstaan is bijna niet te doen. We weten dat het niet makkelijk gaat worden in Veghel maar we moeten gewoon winnen. Hoe we dat gaan doen? We gaan gewoon ons eigen spel spelen hoor, zoals we dat altijd doen. Blauw Geel heeft altijd al een sterke selectie gehad vind ik. Ik vond ze altijd al rijp voor een positie in de top van de klasse en dit jaar maken ze dat ook waar. Ze hebben echt wel een aantal kwalitatief zeer goede spelers. Ik heb ze tegen Gemert zien spelen en ik schrok toen wel enigszins van de nogal diepe manier van inzakken die ze erop nahielden. Ik had dat niet verwacht omdat ze als koploper naar Gemert konden. Ik verwacht daarom dat ze dat zondag ook wel zullen doen al zal het inzakken wellicht iets minder diep zijn. Ze zullen niet graag een hoop ruimte achter de defensie weg willen geven gezien het feit dat wij toch wel over een behoorlijk snelle voorhoede beschikken. We gaan het zien, wij spelen toch gewoon ons eigen spel, wij passen ons nooit aan. Ik zal wel tegen Gerke van de Akker komen en Erik van Loon."

[image=248778]

Buitenspelers
De vraag is voor welke spelers trainer Bas Gösgens gaat kiezen op de flanken. Tim Wolf was er vorige week niet bij maar kan zondag ook weer spelen. Hij lijkt zeker van zijn plaats. Aan de andere kant moet Gösgens kiezen voor Anwar Tuithof of Michiel van Zuidam. Laatstgenoemde was zondag eindelijk weer eens belangrijk door op prachtige wijze 3-1 te maken en ook door bijvoorbeeld een prachtige bal op Wassenberg breed te leggen. Tuithof stond voorheen echter constant in de basis en maakt ook een zekere ontwikkeling door. Sam Wassenberg ziet het wel: "Dat is aan de technische staf. Ik denk dat ze daar wel goed over nagedacht hebben." UDI'19 reist in ieder geval compleet af naar Veghel want iedereen is inzetbaar. Ook Randy Hofmeijer is weer fit nadat hij zondag uitviel met een enkelblessure. (Willy Rooyakkers)
Meer berichten