Hans van Es sluit af bij zijn Avanti’31

  •   keer gelezen   Voetbal
SCHIJNDEL – Bij Hans van Es werd vorig jaar de ziekte van Parkinson geconstateerd. Een ziekte met ontzettend veel varianten en vaak wat bewegingsbeperkingen. Van Es laat echter weten dat dit geen reden was om te stoppen als trainer van de Schijndelse club. Hij kijkt uit naar zijn nieuwe job bij Avanti'31 als technisch coördinator.

Door: Peter Kuijpers

[image=241225]

Van Es was ooit zaalvoetballer van de Schoenenreus uit Uden. Hij stapte het team van sponsor René de Vroomen binnen net na het behalen van het landskampioenschap. Van Es: "Dat feestje heb ik gemist helaas. Maar ik heb fantastische jaren gehad en heb nog met regelmaat contact met mijn oud ploeggenoten Hanky Leatemia (assistent-trainer bij TEC) en Gery Vink (trainer van Ajax-A2). De Schoenenreus stopte vier jaar later en heb ik nog bij andere clubs gespeeld."

Huidige club
Trainer was Van Es bij Essche Boys, Heeswijk, Nulandia en nu zijn huidige club Avanti'31 op loopafstand van zijn woning. Van Es: "Ja, dat is wel een heerlijk gegeven. Ik ben overigens bij Schijndel aan de andere kant van het dorp opgeroeid en gevoetbald. Ik voel me hier thuis, dit is mijn club. De ziekte overkomt me, maar ik ben niet van plan er aan toe te geven. Binnenkort gaan we voor een second opinion naar een ziekenhuis en artsen die gespecialiseerd zijn met Parkinson. Vink heeft dat voor met geregeld. Wie weet wat daar nog uit komt."

[image=264680]

Mijn afscheidsjaar
Avanti’31 zag zondag de zege in het ultieme gedeelte van de wedstrijd met Stormvogels’28 in Siebengewald verdampen. "Te weinig, dat had niet gemogen", waren de woorden van een verbitterde Avanti’31-trainer. De Schijndelaar was zaterdag te gast in het sportprogramma van SkyLine. "Het laatste wat ik wil is met deze ploeg degraderen naar de vierde klasse. Ik wil ze in mijn afscheidsjaar overdragen als derdeklasser aan mijn opvolger." Een goed streven en er resten na zondag nog tien wedstrijden. Vorig seizoen degradeerden Ruwaard en MVC met dertien en negen punten om maar even een vergelijk te trekken. "Paniek is er allerminst bij ons, laat dat duidelijk zijn, maar we moeten wel punten gaan halen."
Meer berichten